Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Köy Yaşam Merkezi’ne Dönüştürülen Köylerde Eğitim Tam Gaz!

06 Ağustos 2022 Cumartesi 18:32

SONMANŞET.COM- Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen ''Köy Yaşam Merkezleri'' Projesiyle, Tarsus'a bağlı Taşkuyu, Çavuşlu, Mahmutağa, Çiçekli Mahallelerinde oluşturulan eğitim merkezlerinde kadın ve erkek üreticilere değişik branşlarda eğitimler verilmeye başlandı.

Tarsus’ta Köy Yaşam Merkezi’ne Dönüştürülen Köylerde Eğitim Tam Gaz!

NESLİHAN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin’in Tarsus ilçesinde atıl durumdaki 4 köy okulu gerekli bakım ve onarımların ardından “Köy Yaşam Merkezi” haline dönüştürüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Köy Yaşam Merkezleri" Projesiyle, Tarsus’a bağlı Taşkuyu, Çavuşlu, Mahmutağa, Çiçekli Mahallelerinde oluşturulan eğitim merkezlerinde kadın ve erkek üreticilere değişik branşlarda eğitimler verilmeye başlandı.

Kullanılmayan atıl durumdaki köy okullarının Yaşam Merkezi’ne dönüştürülmeye başlanmasıyla kullanılmayan köy okullarının faaliyet merkezine dönüştürülmeye başlanmasıyla birlikte, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortak eğitimlere devam ediyor.

Tarım ve Orman ilçe Müdürü Hayri Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde, Yaşam Merkezlerine dönüştürülen eski köy okullarında tarım ve hayvancılık, Halk Eğitim kurslarının değişik dallarında kadın ve erkeklere talepleri doğrultusunda eğitim kursu verdiklerini ve kursların 88 saat ve üzeri olduğunu, kurslara 60 kişinin katıldığını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy ise, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü Köy Yaşam Merkezlerinde şu anda meyve ağaçlarında budama, fidan yetiştiriciliği, süt sığırcılığı ve aşılama teknikleri gibi eğitimlerin verildiğini, talepler doğrultusunda eğitim kursu açtıklarını ve köy yaşam merkezlerinin sayısının arttırılacağını ifade etti.

Proje kapsamında atıl durumdaki köy okullarının yeniden eğitime kazandırılması için hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezlerinde vatandaşların talep etmesi halinde kurs sayısını da arttıracaklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, “Halk Eğitim Merkezleri üzerinden eğitimler veriliyor. verileceği köy yaşam merkezleri oluşturuyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Orman İlçe Müdürlüğü ve biz Halk Eğitim Merkezi olarak köylülerimizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda eğitimler veriyoruz. Bugün Mahmutağa köy yaşam merkezindeki eğitime katıldık” dedi.

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından Mahmutağa Mahallesi Köy Yaşam Merkezinde Fidan Üretimi konulu eğitime 14 kadın üretici katılırken, eğitim çalışması İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Erol, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy tarafından ziyaret edildi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.