Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Fidanlar Toprakla Buluştu

07 Kasım 2018 Çarşamba 10:21

SONMANŞET.COM- Türkiye genelinde başlatılan, ''10 milyon öğrenciye 10 milyon fidan'' projesi kapsamında Tarsus'ta öğrenciler fidan dikti

Tarsus’ta Fidanlar Toprakla Buluştu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Türkiye genelinde başlatılan, "10 milyon öğrenciye 10 milyon fidan" projesi kapsamında Tarsus'ta öğrenciler fidan dikti.

Kaymakam Yüksel Ünal, Tarsus Karabucak Orman İşletme sahasında düzenlenen fidan dikme etkinliğinde yaptığı konuşmada, öğrencilerin bugün dikecekleri fidanlarla dikili ağaçlarının da olacağını belirterek, "Ormanlar ülkemizin akciğerleridir. Doğayı korumanın en etkili yöntemlerinin başında ağaçlandırma çalışmaları gelmektedir. Ağaçlar karbondioksiti alır, oksijen verir. İnsanlar ise karbondioksit verir, oksijen alır. Bu nedenle ağaç dikmeliyiz" dedi.

Daha yeşil bir Türkiye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 10 milyon öğrenciye, 10 milyon fidan, fidanlarla büyüyor etkinliği kapsamında fidan dilimini gerçekleştirmekte olduklarını belirten Kaymakam Yüksel Ünal, öğrencilere bugünkü etkinliği asla unutmamaları gerektiğini söyledi.

Ünal, "Her öğrencimizin bir fidanı olması için başlatılan bu projeye bizler de büyük destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü bu fidanlar evlatlarımızla beraber büyüyecek, onlarla beraber gelişecektir. Çocuklarımızın yaşları ilerledikçe, fidanların kökleri toprağa, boyları göğe doğru yükselecek. Bu projenin, çocuklarımıza tabiata sahip çıkma bilincini de aşılayacağına inanıyorum. Daha yeşil bir Türkiye ve daha yeşil bir Tarsus için elimizden geleni her zaman yapıyoruz." diye konuştu.

Tarsus Orman İşletmesi müdürü Muhammet Aslanhan ise yaptığı konuşmada, tüm yurtta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla eş zamanda başlatılan fidanların, fidanlarla büyüyeceğini belirterek, "10 milyon öğrenci için 10 milyon fidan dikimi programına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Muhammed Aslanhan bu programın 3 yıl süreli olup, mümkün olduğunca tüm öğrencilerin bir fidan dikmesini sağlayarak öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, öğrencilerin çevreye duyarlı bir birey olarak yetişmesini sağlamak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

" Bu kapsamda burada başlatılan öğrencilerin Fidan Dikmesi etkinliklerine Tarsus İşletme Müdürlüğümüzce fidan dikim mevsimi boyunca ev sahibi yapılacak öğrencilerin fidan dikebilmesi için uygun ortamlar hazırlanacaktır. Daha yeşil bir Türkiye ve çevreye duyarlı bir toplum yaratılacaktır".

Kaymakam Ünal ve Orman İşletmesi Müdürü Muhammet Aslanhan, daha sonra Mehmet Akif Ersoy, Lütfiye Benli, Fatih Sultan Mehmet ve Ali Oksal orta okulu öğrencileriyle birlikte fidan dikti ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.