Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Evde Çocuk Bakım Elemanı Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

15 Kasım 2017 Çarşamba 15:22

SON MANŞET GAZETESİ- Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Evde Çocuk Bakım Elemanı kursunu tamamlayan 18 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Tarsus’ta Evde Çocuk Bakım Elemanı Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET GAZETESİ- Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Evde Çocuk Bakım Elemanı kursunu tamamlayan 18 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Şelale Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dirik, Tenis Kulübü tesisinde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, sosyal, kültürel ve eğitimine katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek, 432 saat süreli kurs programında evde çocuk bakım elemanı eğitimi verildiğini söyledi.

Başkan Dirik konuşmasında, “Biz Soroptimistler, genç kızlarımızın ve kadınlarımızın yaşamlarını değiştirmek için fırsatlar yaratarak onları geliştirme çabasında olan duyarlı bireylerden oluşan gönüllüleriz. Bizler, Kadın ve Kız Çocukları’nın bireysel ve müşterek özlemlerini hayata geçirdiği ve tüm dünyada güçlü, barışçıl topluluklar yaratmak adına erkeklerle eşit söz hakkına sahip olduğu bir dünya için el ele vermiş bir topluluğuz.” diyerek şunları kaydetti:

“Amacımız uluslararası anlayışın ve barışın ilerlemesi için hükümetlerle ve diğer organizasyonlarla işbirliği yaparak Soroptimistliğin amaçlarını topluma tanıtmaktır. Kulübümüz 2012 yılında kurucu başkanımız Nuray Okyay önderliğinde hizmetlerine başlamıştır. Mahallelerimizde yürüttüğümüz “Kadınlarla el ele, yüz yüze” projemiz kapsamında değişik meslek sahibi üyelerimizle buluşturduğumuz kadınlarımıza bilgilendirme yapmaktayız. Bu kadınlarımıza maddi, manevi destek sağlamaktayız. Kadınlarımızla yaptığımız çalışmalardan ilham alarak, ikinci yılımızda ÇKA (Çukurova Kalkınma Ajansına) hazırladığımız Kazanan eller, gülen yüzler projesinin onay alması ile “Satış Elemanı” ve “ Pastacılık Kursu”nu başarı ile yürüttük, ardından “Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu” da ekleyerek kadınlarımıza bu şekilde iş imkânı sağladık. Bu çalışmalar sonunda bir hizmet evimiz oldu. Bizler Eğitim alanında gösterdiğimiz faaliyetlerin yanı sıra, başta kadın ve genç kızlar olmak üzere, toplumun her kesimine sunduğumuz hizmetler ile amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Her birisi farklı meslek grubundan olan üyelerimizin sunumları ile Liselerde öğrenim gören ve Üniversiteye hazırlanan gençlerimize “ Kariyer Günleri”  düzenleyerek onların meslek seçiminde daha doğru kararlar almalarına aracı olduk. Yine Kulüp olarak Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim alan 17 genç kızımıza burs vererek eğitime olan katkımızı sürdürüyoruz. “Güçlü Kadınlar Güçlü Toplum” inanışından yola çıkarak, hayata geçirdiğimiz Evde Çocuk Bakımı kursumuzu başarı ile bitirmiş olan genç kızlarımıza bugün sertifikalarını veriyoruz.”

Kaymakam Yüksel Ünal ise konuşmasında, globalleşen dünyada mesleklerin de gelişme gösterdiğini belirterek, çocuk bakıcılığının da çok önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Geçmişten günümüze ailelerin evlerinde çocuklarına bakacak kadın bulmakta sıkıntı çektiklerini, bu nedenle Soroptimist Kulübü’nün açtığı bu kursun büyük bir hizmet olduğunu belirten Kaymakam Yüksel Ünal, “Hasta ve yaşlı bakımı, evde çocuk bakımı gibi meslekler günümüzde ilmi bir şekilde yapılmaktadır. Ama en önemlisi bu işte profesyonel olmalısınız. Mesleğinizi aşkla yapmalısınız. Çocuk bakıcılığı deyip geçmeyin, güvenilecek elemanlar olun. Evdeki sırları başkalarına anlatmayın ve hedeflerinizi her zaman büyüterek, aranan elemanlar olun. İyi bir imajınız olsun ve güvenilir olun, Para kaybedin ama asla güven kaybetmeyin.” diye konuştu.

Sertifika törenine Kaymakam Yüksel Ünal, Emniyet Müdürü Halis Ünal, Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erin, Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç, Milli Eğitim müdürü Mehmet Kalaycı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, İŞKUR Müdürü Kürşat Dal, Tenis Kulübü Başkanı Sebahattin Yıldırım, Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dirik, Yönetici ve üyeler katıldı.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.