Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta dolunun zararı 1 Milyon lira

16 Ocak 2021 Cumartesi 13:03

SONMANŞET.COM- TARSUS'A bağlı birçok köyde ceviz büyüklüğünde düşen dolunun verdiği zararın ilk belirlemelere göre bir milyon lira olduğu bildirildi.

Tarsus’ta dolunun zararı 1 Milyon lira

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS’A bağlı birçok köyde ceviz büyüklüğünde düşen dolunun verdiği zararın ilk belirlemelere göre bir milyon lira olduğu bildirildi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve Tarım Orman İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, İlçeye bağlı Kaklıktaşı, Belen, Pirömerli, Tepetaşpınar ve Beylice mahallelerinde ekili bulunan ve hasat konumuna gelmiş olan nergis ekili alanlara yağan dolunun verdiği maddi hasarı belirlemek üzere hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını ifade etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan ve Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı doludan zarar gören köylere giderek, zarar gören alanlarda incelemelerde bulunarak köylülere geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Adı geçen mahallelerde dolu nedeniyle nergis ekili alanların yanı sıra harnup (keçiboynuzu), zeytin ve meyve ağaçları ile bakla ve fiğ ekili alanlar, çiftçilere ait araçlar ve güneş enerji panelleri, ahırlar ve ahırlarda mekanik zararlar oluştuğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, “Hasar tesbit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte durumun Tarım ve Orman Bakanlığına iletileceğini ve üreticilerin zararlarının karşılanması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.