Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta balık avına giden 2 bekçiden hala haber yok

13 Ocak 2020 Pazartesi 16:03

SONMANŞET.COM- Tarsus Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Oktay Avcı ve Ömer Özer adlı 2 yıllık mahalle bekçisi 11 Ocak 2020 Cumartesi günü sabah 07.00 sıralarında Berdan Nehri'nin Kulak Mahallesi'ndeki 2Yeni Boğaz' mevkindeki suyun denize döküldüğü bölgede avlanmak için tekneyle denize açıldı.

Tarsus’ta balık avına giden 2 bekçiden hala haber yok

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS’un Kulak mahallesinin Yeni Boğaz mevkiinde küçük bir kayıkla denize açıldıktan sonra kendilerinden haber alınamayan 2 bekçiyi arama çalışmaları havadan ve denizden devam ediyor.

Tarsus Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Oktay Avcı ve Ömer Özer adlı 2 yıllık mahalle bekçisi 11 Ocak 2020 Cumartesi günü sabah 07.00 sıralarında Berdan Nehri'nin Kulak Mahallesi'ndeki 2Yeni Boğaz’ mevkindeki suyun denize döküldüğü bölgede avlanmak için tekneyle denize açıldı.

Diğer bekçi Erdal Koç ise kıyıda kaldı. Kıyıda kalan diğer bekçi saat 10.30 sıralarında arkadaşlarından ‘Biz geliyor, çayı demle’ diye görüşmelerinin ardından bir daha haber alamadı.

Erdal Koç adlı bekçi, kayıkla balık avına çıkan bekçi arkadaşları Oktay Avcı ve Ömer Özer’den haber alamayınca durumu güvenlik yetkilileri ve yakınlarına bildirdi.

Bunun üzerine bölgede jandarma, sahil güvenlik ve AFAD ekiplerince 24 saat kesintisi havadan ve denizden arama çalışması başlatıldı.

Aramaların üçüncü gününde arama çalışmaları devam ederken, endişeli bekleyiş umutsuzluğa dönüşmeye başladı.

Çalışmalarda, sahil güvenlik botları, sahil güvenlik helikopteri, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait insansız keşif uçağı ile birlikte vatandaşlar da kendi imkanlarıyla arama yapıyor.

Bölgede helikopter, insansız hava keşif uçağı ve dronlarla destekli sürdürülen arama ve kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı, Mersin Emniyet Müdürlüğü su altı polisi, jandarma ve AFAD ekipleri katılıyor.

Kayıp bekçilerden Oktay Avcı’nın babası İbrahim Avcı, Allah’tan ümit kesilmeyeceğini belirterek, “Arama kurtarma ekipleri 24 saat bölgede araştırma yapıyor. Allah devletimizden razı olsun. Biz bulunacaklarından umutluyuz.İnşallah sağ salim dönerler “ diyerek umudunu kaybetmediğini söyledi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.