Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Atatürk ve Adile Hala Anıtı açıldı

15 Mart 2018 Perşembe 21:03

SONMANŞET .COM- Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus'ta Hilmi Seçkin caddesi ile tren garı önündeki kavşağa yaptırılan Atatürk ve Adile hala anıtı düzenlenen törenle açıldı.

Tarsus’ta Atatürk ve Adile Hala Anıtı açıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET .COM-  Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’ta Hilmi Seçkin caddesi ile tren garı önündeki kavşağa yaptırılan Atatürk ve Adile hala anıtı düzenlenen törenle açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açılışta yaptığı konuşmada, bir taraftan Atatürk ve bir taraftan da Adile halayı bu anıt ile bir kez daha andıklarını belirterek, Tarsus’un çok önemli ve en eski yerleşim yerlerinden birisi olduğunu söyledi.

Tarsus’un bereket peygamberinin yaşadığı bir şehir olduğunu ve böyle bir kentte yaşanılmasının önemine değinen Kocamaz, “Öncelikli görevimiz halkımızın birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamalarını sağlamak için hizmet vermektir. Bu tür anıtlarla geçmişle gelecek arasında köprü olmaktayız. Biz birlik ve beraberlik içinde olursak, çocuklarımızın ve gelecek nesillerimizin huzur içinde yaşamalarını sağlamış oluruz” dedi.

Büyük önder Atatürk’ün Tarsus’a gelişlerinde sonradan Kuvayi Milliyeci olduğunu öğrendiği Adile halanın, “Bastığın toprağa kurban olurum Paşam” diye ayaklarına kapanması üzerine, elinden tutup ayağa kaldırarak, “Ey Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlarda yükselmeye layıksın” şeklinde o veciz sözünü söylediğini belirten Kocamaz, başta Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna can veren, göğsünü siper edenleri saygı, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise konuşmasında Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şube Başkanının kendisini ziyaretinde Atatürk ve Adile halanın anıtının yapılması konusunda bir öneride bulunduğunu ve bu öneriyi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ileterek, bu anıtın yapıldığını ifade etti.

Konuşmanın ardından Atatürk ve Adile Hala anıtı törenle açıldı.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.