Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Ana Okulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı konferansı verildi

27 Eylül 2013 Cuma 14:46

Tarsus'taki Ana Okulu Öğrencilerine verilen ağız ve diş sağlığı konferansında konuşan Anıt Lions Kulübü Başkanı Sezin Özşeker, sağlık eğitiminin ana okulundan başlayacağını belirtti.

Tarsus’ta Ana Okulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı konferansı verildi

Anıt Lions Kulübü Başkanı Sezin Özşeker:

“Sağlık eğitimi ana okulundan başlar”

Tarsus Anıt Lions Kulübü, Ana Okulu öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı konusunda konferans verdirdi ve diş macunu ve diş fırçası dağıttı.

Anıt Lions Kulübü Başkanı Sezin Özşeker, Tarsus Ana Okulu salonunda düzenledikleri ‘’Ağız ve Diş Sağlığı’’ etkinliğinde yaptığı konuşmada, ağız ve diş sağlığı eğitiminin Ana Okulu’nda başladığını belirterek, “Sağlıklı bir nesil ve geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanmaları amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlikte öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlattırdık” dedi.

Diş Hekimi Ethem Arslan, 185 çocuğa ‘’Ağız ve Diş sağlığı ve bakımı’’ konulu sunumunda öğrencilere ayrıntılı bilgilendirmede bulundu.

Arslan, konuşmasında, “Ağızdaki olumsuzluklar diş sağlığının bozulmasına, sindirimin olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Ağızla aldığımız yiyecekler çiğnenip, tükürükle karıştırılarak yutulmaya ve sindirime hazır hale getirilirler. Ağız aynı zamanda konuşmaya yardım eder. Tat alma organı olan dilin çiğneme, yutma, konuşma gibi çok önemli yan görevleri de bulunmaktadır” dedi.

Dişlerin besinlerin parçalanması, öğütülmesi görevlerinin yanı sıra konuşmada ve görünümde önemli etkileri olduğunu belirten Arslan,  “Ağız ve diş sağlığında en önemli iki hastalık diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmalarıdır. Diş eti hastalıkları kimi zaman diş yuvasının bulunduğu çene kemiğinin erimesine kadar ilerleyen bir etki yapabilir. Diş sağlığının bozulması vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Dişler neredeyse bütün sistemleri olumsuz etkileyen sürekli enfeksiyon odağı haline gelebilir ve  kalp, böbrek, eklemler gibi yapılarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilen enfeksiyonlara kaynaklık edebilir” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Başkan Sezin Özşeker ve yönetim kurulu üyeleri tarafından tüm öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.