Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Amatör Sporun Simge ismi Niyazi Oksal Toprağa verildi

22 Aralık 2018 Cumartesi 14:32

SONMANŞET.COM- Tarsus'ta amatör futbolun simge isimlerinden olan Niyazi Oksal, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Tarsus’ta Amatör Sporun Simge ismi Niyazi Oksal Toprağa verildi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus’ta amatör futbolun simge isimlerinden olan Niyazi Oksal, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Niyazi Oksal, 15 yaşında oyuncu olarak ilk adımı attığı amatör spora, ardından hakem olarak hizmet verdi. Daha sonra yönetici olarak başladığı idareciliğe ise yaklaşık 40 yıl Yıldırımspor Kulübü Başkanlığı yaparak sürdüren Oksal, genç oyuncuları yeşil sahalarda tutmayı başardı, birçok futbolcunun profesyonelliğe yükselmesine katkı sağladı.

-HERKES O’NU “ALLAH’IN KULU” LAKABIYLA TANIDI

Tarsus’un yanı sıra Mersin ve Adana spor camiasında Allah’ın Kulu lakabıyla tanınan Niyazi Oksal, kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yumdu.

Genç oyuncularına baba şefkatiyle yaklaşan ve özellikle yaşamı boyunca sahalarda küfür edilmesine büyük tepkiler gösteren ve kavgaya karşı çıkan Niyazi Oksal için Tarsus Şehir Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Oksal’ın cenazesinin üzerine hizmet verdiği Yıldırımspor’un bayrağı serildi.

Futbol camiasının yanı sıra işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar Niyazi Hoca’ya son görevlerini yerine getirmek için cenazeye katılım gösterdi. Merhum Niyazi Oksal’ın cenazesi Tarsus Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kendisiyle yapılan bir röportajda, “İdarecilik çok zevkli bir iş. Ben üstlendiğim görevi imkanlar ölçüsünde en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyorum. Bu nedenle tüm halkın sevgisi ve saygısını kazandım. Gençlerin başarısından büyük mutluluk duyuyorum. Bu nedenle işimi zevkle yapıyorum" diyen Niyazi Oksal’ın cenazesi oldukça kalabalıktı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.