Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta 3 Kızına Cinsel İstismarcı Babaya Rekor Ceza 183 yıl 6 ay

17 Temmuz 2018 Salı 13:40

SONMANŞET.COM – TARSUS'ta 3 kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan baba, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından rekor cezaya çarptırıldı.

Tarsus’ta 3 Kızına Cinsel İstismarcı Babaya Rekor Ceza 183 yıl 6 ay

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM– TARSUS’ta 3 kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan baba, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından rekor cezaya çarptırıldı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan baba 55 yaşındaki İlhan Zengin (İ.Z.)'nin yargılanmasında yine suçlamaları kabul etmeyerek, kızlarının kendisine iftira attığını öne sürdü.

Van depreminin ardından ailesi ile birlikte 6 yıl önce Mersin’inTarsus ilçesine göç eden İ.Z. hakkında kızları Z.Z. (17), Z.Z. (15) ve Z.Z.'ye (14) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçtiğimiz yılın Aralık ayında tutuklandı.

Baba İ.Z. hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' suçundan 45 yıla kadar hapsi cezası istemiyle dava açıldı.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında bugün Mahkeme heyeti emsal gösterilecek bir karara imza atarak, rekor bir cezaya çarptırıldı.

Mahkeme heyeti büyük kızı olan Z.Z.’ye cinsel istismar suçundan 78 yıl 9 ay, TCK’nın 103/2, 103/3-C, 103/4, 43/1, 109/2, 109/5, 109/3 E-F, 143/1 ve 226/5 maddelerine istinaden; hürriyeti tehdit suçundan 36 yıl 9 ay, müstehcenlik suçundan 8 yıl hapis cezasıyla, 12 bin lira para cezası, ikiz kızları Z.Z. ve Z.Z. için ise TCK’nın 103/1, 103/3 C ve 103/3-4 maddeleri uyarınca toplam 33 yıl 9 ay ağır hapis cezası verdi. Ancak bu ceza 30 yıldan fazla uygulanamayacağı için 30 yıl ile sınırlandırıldı.

Mahkeme heyetinin hiçbir cezai indirim uygulamadığı kararda, çocukların eğitim ve sağlık ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanmasına karar verdi.

Duruşmanın karara bağlanmasının ardından Mersin Barosu ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi müdahil avukatları Tülay Sevgi Can, Kamil Ekinci, Türkan Özümöz ve Emrah Çeliktaş ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Kurucusu ve Genel Başkanı Saadet Özkan ile yardımcısı Yücel Ceylan Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaparak, adaletin yerini bulduğunu söyleyip, Türkiye çapında örnek bir karara imza atan Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine teşekkür ettiler.

Ellerinde dövizlerle birlikte pankart açan grup, yaptıkları konuşmalarda, “Bu çocuklar 6 yıl boyunca istismar edilmiş ve ruh halleri tamamen bozulmuştur. Biz sonunda kadar bu çocuklarımızın yanında olduk. Bu konuya karşı son derece hassasız. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, tüm gücümüzle çocuklarımızın korunması için koruyucu ve önleyici tedbirlerin kanunlarımızda değiştirilmesi, geliştirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Yaşanan istismar olayları her geçen gün artmaktadır. Bu korkunç tablo karşısında tüm sivil toplum kuruluşları, alanında uzman akademisyenler, devletin ilgili kuruluşları ve siyasilerimizin omuz omuza bir mücadele vermesi gerekmektedir. Bizler UCİM olarak diyoruz ki, ‘İstismar felakettir. Çocuk susmayacak, UCİM hiç susmayacaktır. Çocuklarımızın bedenlerine uzanan kirli ellere artık yeter diyoruz.”diye konuştular.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.