Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta 180 yıllık tarihi ev bakımsızlık ve yağıştan çöktü

11 Şubat 2019 Pazartesi 14:59

SONMANŞET.COM- TARSUS Kızılmurat Mahallesi'nde bulunan ve kente özgü yapılarıyla “Tarihi Tarsus Evleri” olarak adlandırılan evlerden biri bakımsızlık ve son dönemlerde etkili olan sağanak yağışlar sonucunda çöktü.

Tarsus’ta 180 yıllık tarihi ev bakımsızlık ve yağıştan çöktü

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS Kızılmurat Mahallesi’nde bulunan ve kente özgü yapılarıyla “Tarihi Tarsus Evleri” olarak adlandırılan evlerden biri bakımsızlık ve son dönemlerde etkili olan sağanak yağışlar sonucunda çöktü.

Tarsus merkez Kızılmurat Mahallesi, 2715 sokak Hükümet konağı arkasında, Merkez Polis Merkezi yanında bulunan ve yaklaşık 180 yıllık olduğu ifade edilen kimsenin yaşamadığı eski Tarsus evi, bakımsızlık ve son dönemde yaşanan aşırı yağışlara daha fazla dayanamadı. Binanın batı kısmındaki bölümü tamamen çöktü.

Hemen yanında faaliyette bulunan otoparkta, park halinde bulunan bir aracın bir süre önce büyük zarar gördüğü çökme esnasında, şans eseri kimse yaralanmazken, kesme taş ve ağaç doğrama malzemelerden yapılan evin Ekrem-Betül Öcal ailesine ait olduğu öğrenildi.

Sokağa bakan ve halen dimdik ayakta duran evin ön bölümü, tarihi dokusu ile geçmişte yaşanmışlıkları bugüne taşırken, yıkılan bölümü ise çevre sakinlerini büyük bir üzüntüye sevk etti.

Tarihi evlerin bulunduğu Kızılmurat mahallesinde geçtiğimiz yıllarda da sayısız evin bakımsızlık nedeniyle çöktüğü, güvenlik açısından tehlike oluşturan evin önümüzdeki günlerde yıkılma ihtimalinin yüksek olduğu dile getirildi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.