Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Şehir Mezarlığı’ndan Çıkarılan hafriyatta Ne Bulundu

25 Mart 2020 Çarşamba 18:47

SONMANŞET.COM- İddiaya göre tamamen dolu olan Tarsus Şehir Mezarlığında yer açmak amacıyla 35 nolu adada Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri yeni mezar yeri açma çalışması sırasında kepçe yanlışlıkla 2012 yılında Kemalpaşa mahallesinde bulunan İskiliç mezarlığındaki 700 mezarın taşındığı bölgedeki hafriyatı da araca yükledi

Tarsus Şehir Mezarlığı’ndan Çıkarılan hafriyatta Ne Bulundu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS Şehir Mezarlığında boş alan açılması için yapılan çalışmalarda çıkarılan toprak hafriyatının arasında insan kemiklerine rastlanması tepkilere neden oldu.

İddiaya göre, tamamen dolu olan Tarsus Şehir Mezarlığında yer açmak amacıyla 35 nolu adada Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri yeni mezar yeri açma çalışması sırasında kepçe yanlışlıkla 2012 yılında Kemalpaşa mahallesinde bulunan İskiliç mezarlığındaki 700 mezarın taşındığı bölgedeki hafriyatı da araca yükledi.

Tarsus Şehir mezarlığında yeni mezarlık alanı açma çalışması sırasında iddiaya göre yanlışlıkla yüklediği toprak hafriyatı Tarsus-Adana yolu Keloğlu köprüsü yakınlarındaki moloz döküm alanına boşalttı.

Geçimini hafriyatlardan demir toplayarak kazanan bazı kişiler söz konusu hafriyat atığı alanında demir ve hurda malzemeleri ararken, ceset torbası ve insan kemikleriyle karşılaşınca durumu Polise bildirdi.

Emniyet güçlerinin yaptıkları araştırmada, geçmişte Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan ve eski adıyla 'İskiliç Mezarlığı' olarak bilinen alanın 2012 yılında o günkü Belediye yönetimi tarafından Şehir Mezarlığı'na taşındığını ve söz konusu alanda yapılan yer genişletme çalışmaları sırasında da kepçeyle alınarak araçlarla bir özel şahsa ait moloz döküm alanına götürüp döktü ve molozların arasında 5 kişiye ait kemiklere rastlanıldı.

Bulunan kemikler savcılık tarafından Adana Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

-2010 yılında alınan karar

2010 yılında Tarsus Belediye Meclis toplantısında Kemalpaşa mahallesinde bulunan İskiliç Mezarlığına yasal olmayan şekilde cenaze defnedilmesi ve bunun takibinin zor olması ve mezarlığın şelaleden gelen akarsuyun kenarında bulunması nedeniyle Çağlayan Mahallesi'ndeki Şehir Mezarlığına taşınmasına karar verildi.

-700 mezar taşındı

Alınan karar gereği İskiliç Mezarlığı'nda bulunan 700 mezar 1 Aralık 2010 yılının sonundan başlanarak 2012 yılında tamamen Şehir Mezarlığına taşındı.

2012 yılında Tarsus'un Kemalpaşa Mahallesi'ndeki İskiliç Mezarlığı'nın, Şehir Mezarlığı'na taşınma işlemi sona ererek, alan toprakla dolduruldu.

-Dikkatsizlik cezalandırılacak mı?

Tarsus Şehir Mezarlığında Belediye ekiplerinin boş mezar alanı yaratılması konusunda kepçeyle yaptığı çalışmada daha önce İskiliç Mezarlığından taşınan mezarlardaki 5 kişinin kemiklerinin yanlışlıkla moloz döküm alanında bulunması üzerine yetkililerin bu işin sorumluları hakkında yasal işlem yapılmasını istendi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.