Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Müftüsü Ali Can'dan Gençlere Altın Öğütler

17 Aralık 2019 Salı 12:11

SONMANŞET.COM- Müftü Can, Tarsus Müftülüğü bünyesinde yer alan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından MEB yurtlarında “Kur'an ve Sünnet İzinde Gençlik” ve KYK yurtlarında “Modern Dünyada Gençlik” projeleri kapsamında proje koordinatörlerince tespit edilen öğrencilerle yemekte bir araya geldi.

Tarsus Müftüsü Ali Can'dan Gençlere Altın Öğütler

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Müftüsü Ali Can, yaşadığımız çağın beraberinde getirdiği bir takım problemlerin çözümü noktasında gençlerin kıymetli beyinlerin katkılarına çok büyük ihtiyacımızın olduğunu söyledi.

Müftü Can, Tarsus Müftülüğü bünyesinde yer alan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından MEB yurtlarında “Kur’an ve Sünnet İzinde Gençlik” ve KYK yurtlarında “Modern Dünyada Gençlik” projeleri kapsamında proje koordinatörlerince tespit edilen öğrencilerle yemekte bir araya geldi.

Yemek sonrası gençlere tavsiyelerde bulunan Müftü Ali Can “Bizler Müslümanız ve inandığımız değerler hayatımıza yön veriyor. Bu proje ile gençlerin dinimizle, geleneğimizle bağlarını güçlendirmek istiyoruz. Bizler bu sayede çağın ihtiyaçlarına cevap veren ama aynı zamanda çağın olumsuz etkilerine karşı bilinçli olan, milleti ile dini ile inancıyla barışık, onu seven ve ona hizmet etmeyi bir şeref ve onur bilen bir gençlik arzu ediyoruz” dedi

Gençlere dini, milli ve manevi konularda da tavsiyelerde bulunan Müftü Can “Bizim sizden isteğimiz; hangi alandaysanız o alanın en iyisi olmayı başarmanız. İçinde yaşadığımız topluma ve bizi biz yapan milletimize karşı sorumluluklarınızın idrakinde olduğunuzu unutmamanızdır. Bu nedenle güzel ahlakınızı muhafaza etmenizi ve tüm eylemlerinizde insani, vicdani ve İslami karakterinizi muhafaza etmenizdir” ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ise, böyle projelerle gençliğin inanç değerlerine müspet manada katkı sağlamasına ve diri tutulmasına vesile olan Tarsus Müftüsü Can ile Müftülük Aile ve Dini Rehberlik Bürosu yetkililerine teşekkür ederken, eğitim-öğretimin sadece okulla sınırlı olmadığını hayatın her alanında devam ettiğini ifade etti.

Yemeğe katılan Tarsus İlçe Gençlik Spor Müdürü Murat Tarsuslu ile Tarsus Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Mustafa Kara da düşüncelerini gençlerle paylaşırken, program sonunda ise proje kapsamında koordine edilen öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.