Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Mantar Yetiştiriciliği Kursunda İstiridye Mantarı Hasadı

27 Temmuz 2018 Cuma 12:25

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediye tesislerinde kurulan mantar atölyesinde istiridye mantarı hasadı gerçekleştirildi.

Tarsus Mantar Yetiştiriciliği Kursunda İstiridye Mantarı Hasadı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediye tesislerinde kurulan mantar atölyesinde istiridye mantarı hasadı gerçekleştirildi.

Tarsus Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür mantarı yetiştiriciliği kursunda istiridye mantarında 5. hasat yapıldı.

İnsan sağlığı açısından çok faydalı olan İstiridye mantarının hasadını Belediye Tesislerinde bulunan Mantar Atölyesinde, Tarsus Belediye Meclis Üyesi Ali Şimşek, Kurs Hocası Sibel Güvençli ve kursiyerler birlikte yaptı.

Tarsus Belediyesi’nin Çukurova yöresinde tarım sektörüyle ilgilenen girişimcilere yeni bir iş imkanı sağlayan kurs, ayrıca girişimcilerin farklı alanda yatırım yapma merakına yeni bir soluk ve alternatif, bir kazanç kapısı oluyor.

Yerel yönetim olarak ihtiyacı olan vatandaşların iş sahibi olmalarını sağladıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bu konuda her türlü özveriyi ve gerekli olan desteği verdiklerini söyledi.

Başkan Can, “Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle her sene ortalama 5 kurs açıyoruz. Belediye tesisinde bulunan mantar atölyesinde Mantar hocası Sibel Güvençli eğitmenliğinde kursiyerler mantar yetiştirme tekniğini uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlanıyor. Kurslardan ücretsiz yararlanan kursiyerler, 1 ay, 82 saatlik eğitimden sonra meslek öğreniyorlar. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim onaylı sertifika veriyoruz. Vatandaşlarımız bu sayede hem meslek öğreniyor, hem de ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Ayrıca kursumuzu başarıyla bitirmiş olup Mersin, Adana, Anamur ve Tarsus’ta aktif olarak mantar yetiştiriciliği yapmakta olan üreticilerimiz bulunmaktadır. Mantar yetiştiriciliği kursu tüm yıl boyunca başvuru kabul etmekte olup, Vatandaşlarımız Tarsus Belediyesi Meslek Edindirme Merkezinden, 0324 627 00 23 no’lu irtibat hattından ve Tarsus Halk Eğitim Merkezinden gerekli bilgileri alarak başvuru yapabilirler. Kurslarını başarıyla tamamlayan hemşerilerimize başarılarının devamını diliyorum” ifadesini kullandı.

İstiridye mantarı, anemi hastalığını engelleyici, anti bakteriyel olması, besin değerinin yüksek olması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kabızlık önleyici etkisinin olması, yüksek tansiyonu düşürücü özelliğinin olması ve kolesterol dengeleyici özellikleriyle sağlık açısından çok faydalıdır.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.