Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Kaymakamı Otcu: Sorunları el birliğiyle çözmeliyiz”

25 Eylül 2019 Çarşamba 23:46

SONMANŞET.COM- Geçtiğimiz günlerde Tarsus Kaymakamlığı görevine başlayan Kadir Sertel Otcu, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve Yönetim Kurulu üyelerine iade-i ziyarette bulundu.

Tarsus Kaymakamı Otcu: Sorunları el birliğiyle çözmeliyiz”

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Geçtiğimiz günlerde Tarsus Kaymakamlığı görevine başlayan Kadir Sertel Otcu, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve Yönetim Kurulu üyelerine iade-i ziyarette bulundu.

Kaymakam Otcu, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Tarsus’u tanımakla alakalı, Tarsus’un sorunlarını anlamakla alakalı çalışmaların devam ettiğini belirterek “Tarsus gerçekten büyük bir ilçe olduğu gibi potansiyeli de olan bir kent. Hep birlikte Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, Meslek Odalarımızla, siyasi partilerimizin temsilcileriyle Tarsus’un sorunlarını çözme adına yapılacak ne varsa yapacağız. Hep ifade ettiğimiz üzere elimizde sihirli bir değnek yok. Bazı sorunlar var ki bugünün değil yılların sorunu. O yüzden her şey hemen çözülmez ama çözmek istediğimiz sorunları iyi belirleyip gücümüzü o soruna göre yönlendirmemiz lazım. Çünkü sorun çok ama elimizdeki güç o kadar sınırsız değil. Dolayısıyla elimizdeki bu mevcut yükümüzü kurum ve kuruluşlar olarak belli bir sorunun çözümüne odaklarsak o sorunun çözümü anlamında daha etkili oluruz ve o sorunun çözülmesini sağlayabiliriz. Her sorunu çözelim diye müdahale etmeye kalkışırsak bu seferde gücümüzü azaltmış oluruz, etkili bir şekilde kullanamayız” dedi.

Göreve başladığı günden bu yana ilçenin belli başlı sorunlarıyla ilgili bilgiler topladığını hatırlatan Kaymakam Otcu,  “Bazı sorunlar var ki onları ortadan kaldırdığın zaman ondan kaynaklanan diğer küçük sorunlar da ortadan kalkabiliyor, ama bazen şu oluyor. Bakıyorsunuz birçok kurum, kuruluş bir sorunu çözmeye çalışıyor, aslında o sorun önemli bir sorun değil. Aslında çözülmese de olur. O sorundan önce çözülmesi gereken başka sorunlar var. Ve gücü boş yere gereksiz bir işe harcıyoruz. Biz aslında müdahale etmemiz, konsantre olmamız gereken yeri bırakıp küçük sorunlara yöneliyoruz. Açık söylemek gerekirse de bu küçük sorun çözüldüğünde de mutlu oluyoruz, seviniyoruz. Burada sorunun tespiti çok önemli. Sorun çok ama asıl büyük sorun burada sorunun tespiti. Asıl soruna odaklanmakta fayda var. İl’den, üst makamlardan, hükümetten, milletvekillerinden bir şey isteyeceksek de gerçekten o önemli sorunun çözümü için destek istememiz lazım” ifadesini kullandı.

Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ise, Kaymakam Kadir Sertel Otcu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizler Ziraat Odası yönetimi olarak başta tarım olmak üzere kent hayatının her alanda gelişmesi için var gücümüzle çalışıp, çabalıyoruz. Çünkü bizler bu kentte yaşıyoruz ve memleketimizi seviyoruz” dedi.

Sohbet ortamında geçen ziyaret sırasında Kaymakam Otcu, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve yönetiminden çiftçinin yaşadığı sıkıntılarla ilgili bilgiler aldı.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.