Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Karabucak Ormanlığında Ekoturizm Parkuru Açıldı

29 Mart 2022 Salı 21:32

SONMANŞET.COM- TARSUS Karabucak Ormanlığında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Karabucak Ekoturizm Güzergahı Yürüyüş etkinliği ile açıldı.

Tarsus Karabucak Ormanlığında Ekoturizm Parkuru Açıldı

NESLİHAN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS Karabucak Ormanlığında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Karabucak Ekoturizm Güzergahı Yürüyüş etkinliği ile açıldı.

Açılış ve Yürüyüşe Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK parti Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Ali Cumhur Taşkın, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Bölge Müdür yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarsus Orman İşletmesi Müdürü Muhammet Köse, İşletme Şefleri , Orman çalışanları, bisikletçiler ve vatandaşlar aileleriyle katıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, kurdela kesilirken yaptığı konuşmada, “Burası böyle güzel bir ekoturizm ve yürüyüş alanı olarak vatandaşlarımıza hizmet edecek. Güzel havalarda böyle her zaman vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Bu güzel hizmetin yapımında emeği geçen Orman Bakanlığımıza ve Bölgemizdeki orman çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Karabucak Okaliptüs ormanının yaklaşık 9 bin yıllık bir geçmişe sahip  olduğunu belirterek, 1939 yılında Orman Genel Müdürlüğü’nce Türkiye’nin ilk ağaçlandırma çalışması olarak tesis edildiğini söyledi.

Karabucak okaliptüs ormanının tarihi geçmişi, şu anki endüstriyel ağaçlandırma potansiyeli ve civarında güvenli tarımın yapılması bakımından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Akduman, “Karabucak Okaliptüs Ormanı Ekoturizm alanı Tarsus’a 5 km. mesafede bulunmaktadır. Tarsus’ta halkın dinlenme, spor ve rekreasyon ihtiyaçlarını ormanla bütünleştirilerek karşılanması amacıyla Ekoturizm projesi tesisi gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında 3 bin 820 metre doğa yürüyüş ve bisiklet parkurları oluşturularak, şehrin kalabalığından uzak, spor ve dinlenme ortamları oluşturulmuştur. Parkurların tamamı okaliptüs ormanı içerisine tesis edilmiş,parkur güzergahı üzerinde lavanta bahçesi, okaliptüs gen ormanı, dinlenme alanı, sığla ormanı,bataklık servisi ormanı, botanik bahçesi, Karabucak mesire yeri ve ormancılık müesi kaynak noktalarımız bulunmaktadır” dedi,.

Konuşmaların ardından ekoturizm güzergahının açılış kurdelası kesildi ve yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüş sırasında lavanta fideleri toprakla buluşturularak, cansuyu verildi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.