Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Kadın Cezaevinde yaptırılan anaokulu hizmete açıldı

28 Şubat 2019 Perşembe 18:40

SONMANŞET.COM- TARSUS Ceza İnfaz Kurumu kadın kapalı cezaevinde kalan hükümlü çocuklarının eğitim alabilmesi yapılan ''Adalet Anaokulu'' törenle hizmete açıldı.

Tarsus Kadın Cezaevinde yaptırılan anaokulu hizmete açıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS Ceza İnfaz Kurumu kadın kapalı cezaevinde kalan hükümlü çocuklarının eğitim alabilmesi yapılan "Adalet Anaokulu" törenle hizmete açıldı.

Tarsus Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü bünyesindeki kadın kapalı cezaevinde hizmete kazandırılıp, "adalet" adı verilen anaokulu için açılış töreni düzenlendi.

Törende sahne alan kadın hükümlülerin çocukları,  anaokulu eğitmenleri eşliğinde dans gösterisinde bulundu. Renkli görüntülerin oluştuğu gösteride çocuklar doyasıya eğlendi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, törendeki konuşmasında, kentin her alanında çok önemli kamu hizmetlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Mersin'e eğitim alanında ciddi yatırımlar yapıldığını vurgulayan Su, "Bu çok önemli bir proje. Cezaevinde kalan kadın vatandaşlarımız yanında çocukları da olabiliyor. Bu çocukların eğitimden mahrum kalmaması, diğer çocuklar gibi olabilmesi için böyle bir faaliyeti başlatmış oluyoruz. Burası bir eğitim yuvası olacak. Çocuklar için çok güzel bir ortam oluşturduk. Onları en güzel şekilde yetiştirmek için gayret ediyoruz." diye konuştu.

"Projemiz devletimizin 'ana' yüzünün bir göstergesidir"

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç da cezaevi kampüsünün 5 bin 500 kapasiteye sahip olduğunu belirterek, kadın kapalı cezaevinde 480 hükümlünün kaldığını aktardı.

Kanun gereği 0-6 yaş grubundaki çocukların, annelerinin hükümlü olması durumunda birlikte kalabildiğini anlatan Kılıç,  "Cezaevimizde yaklaşık 50 çocuğumuz annesiyle birlikte bizim misafirimiz olarak kalıyor. Biz devleti 'baba' olarak biliriz. 'Devlet baba' deriz konuşmalarımızda. Ancak devlet aynı zamanda da anadır. Devletin bir de ana yüzü vardır. Bu projemiz devletimizin 'ana' yüzünün bir göstergesidir." ifadesini kullandı.

Başsavcı Kılıç, cezavinde kalan kadın mahkumların çocuklarının faaliyete geçen anaokulunda eğitim alacağını kaydederek,  Türkiye'ye örnek olabilecek bir projeyi hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin de katılımıyla anaokulunun açılışı gerçekleştirildi. Konuklar,  bünyesinde "uyuma ve spor salonu, ders ve eğlence sınıfları ile yemekhane" gibi alanların bulunduğu anaokulunu gezdi.

Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler, okulda ilk derslerini işleyen öğrencilere çeşitli armağanlar dağıttı.

Açılışa Vali Su’nun yanı sıra, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç, Emniyet Müdürü Halis Ünal, Jandarma Komutanı binbaşı Burak Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Tarsus Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ile diğer daire müdürleri ve davetliler katıldı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.