Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Jandarmasından Yenice’de kumar oynatılan sendika binasına operasyon

31 Ağustos 2018 Cuma 11:05

SONMANŞET.COM- Kumarla mücadelede etkin bir çalışma sergileyen Tarsus ilçe Jandarma Komutanlığı ilçeye bağlı Yenice'de kumar oynatılan sendika binasına operasyon düzenledi.

Tarsus Jandarmasından Yenice’de kumar oynatılan sendika binasına operasyon

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus ilçe Jandarma Komutanlığı ilçeye bağlı Yenice’de kumar oynatılan sendika binasına operasyon düzenledi.

Alınan bilgiye göre, BİMER ve 112 İhbar hattı üzerinden Yenice Mah. Cemal Gürsel Bulvarı üzerinde bulunan Kadim İnşaat İşçileri İş Sendikasında kumar oynatıldığı ihbarı verildiği ve yapılan araştırmada kumar oynatıldığının tespit edilmesi üzerine Tarsus Jandarma Komutanlığı, Yenice Jandarma Karakol Komutanlığı, JASAT Tim Komutanlığı, KOM Takip Tim Komutanlığı, Taşucu Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ve Bomba Arama Timinden oluşan güvenlik güçleri, bahse konu adrese gece saat:00.15 sıralarında baskın yaptı.        

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği arama ve el koyma kararına istinaden yapılan operasyonda şahıslara kapıyı açmaları söylenildiğinde yaklaşık 2 metre büyüklüğündeki demir sürgülü kapıyı açmamaları üzerine kapı koçbaşı ile kırılmaya çalışılmış ancak kırılmaması üzerine daha önce planlanan ve olay yerinde hazır bulunan iş makinası ile kapı kırılarak içeriye  girildi.

Avlu içerisine girildiğinde kaçak yapı olarak hakkında daha önce işlem yapılan binanın kapısının da iş makinası ile kırılarak söz konusu sendikanın içerisine girildiği ve sendika içerisinde yaklaşık 100 kişilik bir grubun masaların etrafındaki sandalyelerde oturur vaziyette olduğu, yine içeride bulunan 10 kişilik bir grubun kumarda kullanılan suç delillerini asit kovalarında eritmeye çalıştıkları görülmesi üzerine şahıslar etkisiz hale getirilerek suç delillerine el konuldu.

İçeride bulunan sendika genel sekreterini olduğunu beyan eden bir şahsa arama kararı okunurken, içeride bulunanların kimlik kontrolleri yapıldığı, 1 şahsın UYAP’tan kumar oynanmasına yer ve imkan sağlama suçundan arandığı tespit edilerek gözaltına alındığı öğrenildi.

Arama faaliyeti sonucunda; 5326 sayılı kabahatler kanunu kapsamında; kumar oynamaktan 115 kişiye 259’ar TL, kapalı alanda sigara içmekten 55 kişiye 124’er lira, kimlik bildirmemekten 8 kişiye 124’er lira, trafik kanununa muhalefetten 4 araca toplamda 432 TL olmak üzere toplamda 38 bin 029 TL idari para cezası yaptırımı uygulandığı kaydedildi. 

Ayrıca bahse konu faaliyette ele geçirilen tombala ve kumar malzemelerine el konuldu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.