Hava Durumu

:

:

:

Tarsus İdmanyurdu'nda Ege Gitti, Eyüboğlu Geldi

05 Temmuz 2018 Perşembe 21:57

SONMANŞET.COM- Türkiye 2. Ligi Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Tarsus İdmanyurdu'nu 3. Ligden 2. Türkiye ligine çıkaran Önder Ege, Başkanlıktan giderken, yerine genel kurul toplantısında Eyüphan Eyüboğlu başkanlığa getirİldi.

Tarsus İdmanyurdu'nda Ege Gitti, Eyüboğlu Geldi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Türkiye 2. Ligi Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Tarsus İdmanyurdu’nu 3. Ligden 2. Türkiye ligine çıkaran Önder Ege, Başkanlıktan giderken, yerine genel kurul toplantısında Eyüphan Eyüboğlu başkanlığa getirİldi.

 Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ile bazı Meslek Odası Başkanlarının katıldığı genel kurul toplantısı Belediye Nikah salonunda yapıldı.

KONGREDE İLK KEZ SIKI GÜVENLİK

Cumhuriyetle yaşıt olan Tarsus İdmanyurdu’nun genel kurul toplantısında çok sıkı güvenlik önlemleri alınırken, özel güvenlik ile resmi Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memurları adeta etten duvar ördü.

Kongreye katılan delegelerin üstleri sıkı bir şekilde aranırken, yapılan bu tuhaf uygulama delegelerden büyük tepki gördü.

İlk kez böyle bir uygulamayla karşılaşan Tarsus İdmanyurdu üyeleri, “Birlik ve beraberlikten söz edilirken, oy kullanacak olanların dışında salona kimsenin alınmaması “Birlik beraberlik söylemlerine gölge düşürdü” denildi.

TAKIMI ŞAMPİYON YAPAN BAŞKAN SALONA GELMEDİ

2 yıl önce 3. Lige düşen Tarsus İdmanyurdu’nu geride bıraktığımız sezon ŞAMPİYON yaparak, 2. Türkiye Ligine çıkaran Önder Ege’nin kongreye gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

302 Üyeden 165’i Katıldı

302 üyeden 165’inin katıldığı genel kurulda Eyüphan Eyüboğlu delegelerin 148’inin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi, diğer aday Cem Kavalcı ise 17 oy aldı.

Tarsus İdmanyurdu’nda heyecanla beklenen olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Belediye Nikah Salonu’nda yapılan olağan genel kurulda eski dönemlerde de başkanlık görevi yapan Eyüphan Eyüboğlu 148 oy alarak yeniden başkanlık görevine seçilirken, diğer adan Cem Kavalcı ise 17  oy aldı. Cem Kavalcı'nın kendi hazırladığı listenin tamamının bile oyunu alamadığı görüldü.

Öte yandan Yönetim Kuruluna seçilenlerin birçoğunun kongreye dahi gelmedikleri dikkat çekerken, Yönetime girenlerden takıma maddi destek sözünün alındığı öğrenildi. Yöneticilerin ne kadarlık maddi destekte bulunacağını zaman gösterecek denirken, Kongreye 165 delege katılım gösterdi.

ADAYLARIN KONUŞMALARI İLGİ GÖRMEDİ

Tarsus İdmanyurdu’nun olağan genel kurul toplantısında Belediye destekli olduğu görülen Eyüphan Eyüboğlu ile karşı liste çıkaran rakip aday Cem Kavalcı’nın yaptığı konuşmalar salonda bulunanlar tarafından fazla ilgi görmedi.

Oluşturulan Divan ne hikmetse genel kurulun bir an önce bitmesi için adeta seferber olmuştu. Öyleki okunan faaliyet ve denetim kurulu raporları hakkında söz alınıp, alınmayacağı konusunda delegelere sorma gereğini bile duymayıp, usül hatası uyarısını bile hiçe saydı. Ancak taslak bütçe konusunda yine oylamaya geçmek isteyen divan başkanına bir üye “ben konuşmak istiyorum” deyip söz istedi ve konuşmasının ardından üye kartını boynundan çıkarıp, “üyelikten istifa ediyorum” dedi.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞIYLA BAŞLANDI

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can ve kulüp üyelerinin katıldığı kongre salonuna, delege olmayan hiç kimse alınmadı. duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı

BELEDİYE BAŞKANI ŞEVKET CAN'IN KONUŞMASI

Oldukça sıkı güvenlik önleminin alındığı kongrede konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Tarsus İdmanyurdu, her kesimden insanımızı bir araya getiren hepimizin ortak değeridir. Tarsus İdmanyurdu yeri geldiğinde hepimizin sevinç kaynağı, yeri geldiğinde de hepimizin de üzüntü kaynağıdır. Biz sayın Burhanettin Kocamaz döneminden başlamak üzere Tarsus İdmanyurdu’nda siyaset yapılmasına izin vermedik. Çünkü bu kulüp, Tarsus’ta yaşayan herkesin ortak paydasıdır. Biz Belediye olarak her zaman kulübümüze destek olduk, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Geride kalan dönemde görev yapan yönetime, futbolculara, teknik kadroya; kısacası herkese teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Tarsus İdmanyurdu Kulübü Başkanlığı’na  seçilen Eyüphan Eyüboğlu’da, olağan kongrenin camiaya hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Eyüboğlu, “İlimizin tek profesyonel takımı olan Tarsus İdmanyurdu’na hepimizin sahip çıkması, destek olması gerekmektedir. 1923 yılında kurulmuş kulübümüz bu sezon 2. lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecektir. Kulübümüzün daha üst liglerde olması için çaba sarf edeceğiz” dedi.

 Eyüphan Eyüboğlu başkanlığında oluşan Tarsus İdmanyurdu Kulübü yeni yönetiminde şu isimler yer aldı:

 “Onur Bilgen, Fatih Mehmet Yıldırım, Volkan Topal, Mahmut Şahin, Emre Geçim, Yemliha Yıldırım, Olcay Başer, Hakan Canan Can, Özkan Arıdağ, Savaş Dalkürek, Ramazan Bozdağ, Ramazan Alıcı, Mehmet Ali Tanışık, Ziya Kenger.”

 

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.