Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Gastronomi Günleri 25-27 Ekim’de

01 Ekim 2019 Salı 14:49

SONMANŞET.COM- Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytininin ana gündemi oluşturduğu Tarsus Zeytin Platformu toplantısına Kaymakam Kadir Sertel Otcu başkanlığında toplandı.

Tarsus Gastronomi Günleri 25-27 Ekim’de

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytininin ana gündemi oluşturduğu Tarsus Zeytin Platformu toplantısına Kaymakam Kadir Sertel Otcu başkanlığında toplandı.

Borsa Başkanı Murat Kaya'nın Tarsus Zeytin Platformunun kuruluşu, amacı ve bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetleri hakkında yaptığı açılış konuşması ile Otcu'ya platform hakkında bilgilendirmede bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Serdal Gökçek, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkerim Özkul, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü Üretim ve İşletme Bölümünden Ziraat Y. Mühendisi Cengiz Türkay'ın hazır bulunduğu Tarsus Zeytin Platformu toplantısının konukları Mersin Kent Konseyi - Tarsus Slowfood Lideri Yasmina Lokmanoğlu oldu.

Toplantının içeriğini oluşturan gündemlerin Tarsus için, markalaşma noktasında  önemli bir basamak olduğuna dikkat çekilen toplantıda Tarsus Sarıulak Zeytinin coğrafi işaretinin ve marka değerinin anlaşılması, yerel halk tarafından sahiplenilmesi, üreticinin nasıl ve hangi noktalarda desteklenmesi ile birlikteliğin ve beraber hareket etmenin önemi toplantıda istişare edildi.

Toplantıda  Tarsus Sarıulak Zeytininin Platforma katılan kurumlarla birlikte yapılacak işbirliği çerçevesinde üreticiden temin edilmesi , salamura yapılması, paketlenmesi ve yağının imal edilerek bu yağında pazarlanmasına kadar çalışma kriterleri ve sorumlu kuruluşlar ile bu kuruluşların yapacakları çalışma faaliyetleri belirlendi.

Son olarak 25-27 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek 3. Tarsus Gastronomi Günleri faaliyetleri görüşülerek Platform tarafından sağlanacak desteklerde bu toplantıda kararlaştırıldı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.