Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Devlet Hastanesi İnşaatında Çalışmalar Tamgaz Sürüyor

13 Eylül 2018 Perşembe 13:15

SONMANŞET.COM- AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ve bazı Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yapımı hızla devam eden Devlet Hastanesi inşaatını inceleyip, inşaatın müteahhidinin Bölge Direktörü Turgay Hacıosmanoğlu'dan bilgi aldılar.

Tarsus Devlet Hastanesi İnşaatında Çalışmalar Tamgaz Sürüyor

SELAHATİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran seçimlerinden birkaç gün önce atılan 600 yataklı Tarsus yeni Devlet Hastanesi’nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ve bazı Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yapımı hızla devam eden Devlet Hastanesi inşaatını inceleyip, inşaatın müteahhidinin Bölge Direktörü Turgay Hacıosmanoğlu’dan bilgi aldılar.

Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, inşaatın birkaç ay içinde hızla yükseldiğini gözlemlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, yüklenici firmanın sıkı bir şekilde inşaat çalışmalarını sürdürdükleri için teşekkür etti.

Tarsus yeni Devlet Hastanesi’nin inşaat bedelinin 146 milyon 175 bin lira olduğunu belirten Milletvekili Taşkın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın temelini attığı yeni Devlet hastanemizin 17 bin 947 metre kare oturumu, 95 bin 946 metre kare kapalı alanı bulunmakta ve 600 yatak kapasitelidir. Bin işgünü olan inşaatın bitim süresi iklim koşullarının uygun gitmesi halinde vaktinden birkaç ay öncesinde tamamlanarak hizmete girecektir” dedi.

Herkesin sadece konuştuğunu, ancak AK Parti’nin hizmetin partisi olduğunu vurgulayan Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, “Tarsus’umnuz ve Mersin’imize yaptığımız hizmetlerle bölgemiz Türkiye’nin parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerlemektedir. Her türlü iç ve dış saldırılara rağmen Türkiye, aydınlık geleceğine emin adımlarla ilerliyor” diyerek şunları söyledi:

“Artık Tarsus, yeni devlet hastanesiyle, Çukurova Bölgesel havalimanıyla, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesiyle, Yenice Lojistik Köyü ile, Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgeleriyle, Tarsus-Çamlıyayla arasında yeni yoluyla, Mersin’in 50 yılına yetecek içme ve kullanma suyunu temin edeceği Pamukluk Barajıyla, hızlı trenleriyle, alt ve üst geçitleriyle artık ayağa kalkıyor. Tarsus, AK Parti iktidarıyla hayata dönüyor”.

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ise yaptığı konuşmada, başta Mersin Milletvekilleri ile el ele vererek, il ve ilçe teşkilatlarıyla Tarsus’un AK Parti iktidarları sayesinde uzun yıllardır özlemini çektiği hizmetlere tek tek kavuşmakta olduğuna dikkat çekti.

“Tarsuslular olarak çok uzun yıllardan beri hayalimiz olan üniversiteye nihayet kavuştuk. Rektörümüz de atandı. Tarsuslular olarak bizler Üniversiteyle birlikte en büyük hayallerimizden birine kavuştuk. Tarsus Üniversitesi AK Parti iktidarıyla hayata geçirildi. Yapılmakta olan hizmet eserlerinin hizmete girmesiyle birlikte Tarsus’umuz tarihinde görmediği hizmetlere AK Parti ile kavuşmaktadır” diyen Gül, şunları söyledi:

“Tarsus’u hayatın her alanında cazibe merkezi haline getiriyoruz. Tarsus birkaç yıl içinde bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin cazibe merkezi olacak. Tarsus’un ekonomisi canlanacak, işsizlik sona erecek, halkın refah düzeyi ve yaşam kalitesi artacak. Biz AK Parti olarak gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Başkaları ise sadece konuşur, ama AK Parti hizmet yapar”.

Başkan Gül ayrıca, “Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nin de hayata geçmesiyle birlikte bölgemiz, Türkiye’nin ikinci Belek’i olacak. Tarsus ve Mersin bölgesi, turizme şahlanacak. Tarsus-Kazanlı bölgesinin kıyı şeridi 10 km. den fazla ve olağanüstü bir coğrafi avantajları bulunuyor. Bu turizm bölgesinde, denizin arkası ise yemyeşil bir orman alanına sahip. Bu bölge de Türkiye’nin turizmi açısından çok önemlidir. Bölgemizdeki doğal güzellikler hem yerli hem yabancı turistler için yeni bir çekim merkezidir. Bölgede yatırımlar yerli yatırımcı tarafından yapılacak. Bu kapsamda bir milyar dolara yakın bir yatırım hayata geçirilecek. Tarsus-Kazanlı Sahil bandı Turizm Bölgesi otoban yol bağlantısında yol çalışmalarının sonuna gelindi. 16 km. uzunluğunda çift şerit yol çalışmasının Çukurova Otoban çıkış yoluna bağlanmakta olduğunun altını çizen Gül, “Bu bölgeye yapılacak yatırımlarla bölgemizin ciddi anlamda hareketlenecektir. Yatırımlar kapsamında 8 bin yatak kapasitesine ulaşılacak. Turizm işletmeleri yaklaşık 10 bin kişiye istihdam yaratacak. Bölgedeki turizm faaliyetleri yalnız Mersin ekonomisine değil, Çukurova bölgesine ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Bölgemiz turizm faaliyetleriyle Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olacak” şeklinde konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.