Hava Durumu

:

:

:

Tarsus CHP, OHAL Değil Demokrasi İstedi

17 Nisan 2018 Salı 14:21

SONMANŞET.COM- CHP Tarsus İlçe Teşkilatı, CHP Genel Merkezi'nin tüm yurtta il ve ilçelerde uygulanan bir saatlik oturma eyleminde, OHAL yerine Demokrasi talebinde bulundu.

Tarsus CHP, OHAL Değil Demokrasi İstedi
SELAHATTİN ÖZBOZKURT
SONMANŞET.COM- CHP Tarsus İlçe Teşkilatı,  CHP Genel Merkezi'nin tüm yurtta il ve ilçelerde uygulanan bir saatlik oturma eyleminde, OHAL yerine Demokrasi talebinde bulundu.
Yarenlik alanında düzenlenen etkinliğe kısa adı ADFED olan Adnan Menderes Dernekleri Akdeniz Federasyonu Başkanı Mehmet Bolat'ın da katıldığı dikkat çekerken, bunun yanında ilçe Başkanı Ali İlk ve yöneticiler ile bazı Belediye Maclis üyeleri ve partililer katıldı.
CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk burada yaptığı ko9nu8şmada şunları kaydetti:
"OHAL'e karşı,tarihimize mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan da,İlçe Başkanı Ali İlk,İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,İlçe Kadın Kolları,İlçe Gençlik Kolları,Belediye Meclis Üyeleri ve partililerimizin katılımıyla Türkiye genelinde 81 İl örgütümüzle birlikte eş zamanlı olarak ''OHAL DEĞİL DEMOKRASİ'' eylemi gerçekleştirdik.
CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk,Yarenlik Alanı'nda bir saat süren oturma eyleminde şu açıklamalarda bulundu;
16 yıl önce milli görüş gömleğini çıkardığını söyleyerek, demokrasi, özgürlük ve barış söylemlerini kullanarak iş başına gelen AKP Hükümeti, gelinen aşamada ülkeyi tek adam rejimine ve diktatörlüğe sürüklemiştir. AKP Hükümeti ve onun başında bulunan Recep Tayyip Erdoğan; Yolsuzluğu sıfırlayacağız demiş, yolsuzlukta dünya rekoru kırılmış ve paralar ayakkabı kutularından taşmıştır.
Komşularımızla sıfır sorun demiş, kavgalı olmadığımız komşu kalmamıştır. Işsizliği bitireceğiz dediler, işsizlik oranı rekor üstüne rekor kırıyor. Analar ağlamasın dediler binlerce eve ateş düştü. Yetmedi işsizlik ve yoksulluk içinde anamızı ağlattılar.
Bunların yanında bütün uyarılarımıza rağmen Fetullah Gülen cemaatini büyütüp besleyip palazlandıran AKP, ülkeyi göz göre göre, bilerek ve isteyerek bu hain örgüte teslim etmiştir. Bu alçak yapılanmanın devletin kılcal damarlarına kadar sızmasına izin vermiş ve bütün kurumları bu örgütün denetimine ve kontrolüne sunmuştur. Bunu bilmeyen kimse yoktur. 15 Temmuz gecesi kendi elleri ile büyüttükleri bu terör örgütü FETÖ, kanlı yüzünü açığa çıkarmış ve bilindiği gibi bir darbe girişiminde bulunmuştur. Darbe girişiminin oluş biçimleri ve sonrasında yaşananlar, darbenin önceden haberinin alındığı şüphemizi artırmaktadır ve üzerinden bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen üzerindeki esrarengiz sır kalkmamıştır.
Darbe sonrasında darbenin kendileri için bir lütuf olduğunu söyleyen Hükümet 20 Temmuz'da OHAL ilan ederek asıl darbeyi gerçekleştirmiştir. OHAL şartlarında gerçekleştirdiği tek adam referandumunda mühürsüz oy pusulaları ve türlü hilelerle tek adam rejiminin önünü açmıştır. OHAL döneminde yüzbinin üstünde insan işinden edilmiş, binlerce işletmeye el konulmuş, yüzbinlerce kişi gözaltına alınmış ve fişlenmiştir. Yine bu dönemde seçilmiş belediye başkanları, parti başkanları ve milletvekilleri tutuklanmıştır. Gazetecilere kelepçe vurulmuş, gazetelere el konulmuştur. Ordu, yargı ve üniversiteler başta olmak üzere devletin bütün organları hükümetin emrine verilmiştir. Meclis işlevsizleştirilmiş ve adeta yargı, yasama ve yürütme tek kişiye bağlanmıştır. OHAL döneminde işsizlik armış, yoksulluk artmış, kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve cinayetler inanılmaz bir boyuta ulaşmıştır. OHAL dönemi zaten ağır aksak yürüyen demokrasiyi tamamen yok etmiştir. En küçük bir sòz sarfeden, kendini emniyette ve ardından cezaevinde bulmaktadır. Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek göz altına alınan kişi sayısı bunun en önemli göstergelerinden biridir. Ülke hızla diktatörlüğe sürüklenmektedir. Ekonomi çökmüştür. Türkiye yanlış dış politika sayesinde Ortadoğu bataklığına çekilmiştir. Bu, sürdürülebilir bir durum değildir. 
Cumhuriyetin bütün kazanımları yok edilmektedir. Gerici ve şeriatçı bir düzene yönelim görülmekte ce laiklik tümü ile yok edilmektedir. MHP ile kurdukları ittifak ile birlikte ülke karanlığa gömülmek istenmektedir. OHAL şartları altında ülkenin kaderini belirleyecek 2019 seçimlerine gidilmektedir. Bu durum kabul edilebilir bir durum değildir. CHP olarak AKP ve onun küçük ortağı MHP'yi uyarıyoruz. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında sokaklardayız. OHAL DEĞİL DEMOKRASİ İSTİYORUZ. Halkımızı da bu hususta Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ülkemizi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Bu hususta kararlıyız. OHAL Derhal sona ermeli ve demokratik koşullar sağlanarak 2019 seçimlerine gidilmelidir. Halkımızın sağ duyusuna inanıyor ve güveniyoruz. Siz de güveniyorsanız seçimin güvenliğini sağlayın ve OHAL ‘i kaldırın. "

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.