Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Belediyesinden Kahveci, Kantinci ve Servisçilere Destek

06 Ocak 2021 Çarşamba 22:06

SONMANŞET.COM- TARSUS Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısında gerçekleştirilecek proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Bozdoğan, Pandemi sürecinin mağdurları kahveci esnafı, kantinciler ve okul servisçilerine destek vereceklerini de bildirdi.

Tarsus Belediyesinden Kahveci, Kantinci ve Servisçilere Destek

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısında gerçekleştirilecek proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Bozdoğan, Pandemi sürecinin mağdurları kahveci esnafı, kantinciler ve okul servisçilerine destek vereceklerini de bildirdi. Başkan Bozdoğan,  destek paketinin ayrıntılarını Ocak ayı içerisinde açıklayacak.

Tarsus Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı Belediye başkanı Haluk Bozdoğan Başkanlığında gerçekleşti. Meclis, şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Müdürlüklerden gelen maddelerin görüşüldüğü yeni yılın ilk meclisinde, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderlerin hesapların denetimi için yapılan gizli oylamada denetim komisyonuna meclis üyelerinden Aydın Polat, Gürbüz Günaştı, Ayla Oran Erciyas, Ali Şimşek ve Dursun Güler seçildi.

2021 yılı içerisinde gerçekleştirilecek, kültür, sanat,turizm ve spor faaliyetleri kutlanması ve anılması, sosyal projeler, çalıştaylar, kongreler, seminerler vb. organizasyonlarda kurum, kuruluş, STK ve özel kişilerle yapılacak sözleşme, anlaşma ve protokol imzalamak üzere Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a yetki verilmesine yönelik karar meclis üyelerince oy çokluğu ile kabul edildi.

Çocuk ve gençlerin kültür ve sanatla gelişmesini sağlamak adına Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Birliği'ne üye olunmasına ve yapılacak protokollerde Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a yetki verilmesi kararı ise oy birliğiyle komisyona sevk edildi.

Görüşülen maddelerin ardından Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan, dilek ve temenni bölümlerinde Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek projeler ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Pandemi sürecinin mağdurları olan kahvecilere, kantincilere ve okul servisçilerine destekte bulacaklarını ifade eden Başkan Bozdoğan, “ Pandemi sürecinde zarar gören; kahveciler, kantinciler ve servisçilere sosyal hizmet yönetmeliğinden belediye desteklerini bu ay açıklayacağım. Bu arada uluslararası mülteci örgütünden çok büyük destekler alıyoruz. Gönderdikleri konteynerları tek tek yerleştiriyoruz. Battaniye, yatak, 3 bin tane çadır, on binlerce erzak, 2 bin adet sabun ve hijyen seti dağıtımını da gerçekleştireceğiz bu ay. Ankara’daki Mülteci Birliği’nin ofisindeki Akif Bey’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü Tarsus’un çok ihtiyacı vardı bunlara'' dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MORAL ZİYARETİ DEVAM EDİYOR

Pandeminin kahramanları sağlık çalışmalarına yönelik ger gün moral ziyaretlerinin devam ettiğini belirten Başkan Bozdoğan , “Her akşam ekibimiz eczanelere, hastanelere, özel hastanelere tek tek gidiyor. Onların moral seviyesini en yükseğe çıkarmak için elimizden geleni yapılıyor. Bu pandemi süreci en aza 1 yıl daha bizleri uğraştıracak. Bu konuyla ilgili olarak her şeyin 1 yıl sonrasını düşünerek çalışmalarımızı arttırarak yapmamız gerekiyor''dedi.

Bu ay 6 tane okuma salonun tanzim mağazalarının açılışını gerçekleştireceğiz. Tarsus’un kaldırım düzenleme sağlamlaştırma çalışması bu ay başlayacak. Yine tüm köy ve mahalleler bu ay gezilip, sorunlar yerinden incelenecek. Eski dönemden kalma ve yapımı devam eden iki camimiz vardı, iki camii daha bitirdik ve dörde çıktı. Bunlar Bağlar Mahallesi ve Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan bu camilerin bu ay açılışını gerçekleştireceğiz. Sözün sadece bizim olması değil geçmiş dönemde de verilmiş olsa söz bizim sözümüzdür, lafını daha önce de söyledim ve gereğini de yapıyorum. At terapi ve at müzesi, yeni iş güvenliği ve iş sağlığı, sporcu sağlığı merkezi. Bunların projelerinin hepsi bitti, bunlar da ihaleye çıkıyor. Şöyle bütünüyle bir baktığınız zaman artık bu yıl söylenecek bir mazeret yok ne kadar pandemi süreci devam edecek de olsa biz sözümüzü bir an önce tutmak zorundayız, vatandaşa verdiğimiz her bir sözü tutacağız'' şeklinde konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.