Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Belediyesi Tohum Bankası oluşturdu

08 Ekim 2020 Perşembe 18:46

SONMANŞET.COM- Tarsus'ta ilk kez Ata Tohumu Takas Töreni gerçekleştirilirken, Gözler etkinlikte CHP Milletvekilleri ve CHP il-Tarsus ilçe başkan ve yöneticilerini aradı.

Tarsus Belediyesi Tohum Bankası oluşturdu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus’ta ilk defa Ata tohumu takas töreni gerçekleştirilirken, Gözler etkinlikte CHP'li Milletvekilleri ve CHP il-Tarsus ilçe başkan ve yöneticilerini aradı.

Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ata Tohumu projesi kapsamında Sandal mahallesinde düzenlenen törende kırsal kalkınmaya destek sunuldu.

Başkan Bozdoğan’ın seçim öncesinde açıkladığı projelerden biri olan Kırsal kalkınma hamleleri kentin çeşitli bölgelerinde uygulanıyor. Özellikle de organik tarımı desteklemek amacıyla, Tarsus Belediyesinde hayata geçirilen proje ile Sandal Mahallesinde bulunan üreticileri ile “Tohum Takas Etkinliği” düzenledi.

“Evladiyelik” Ata Tohumuna sahip çıkıyoruz sloganı uygulamaya konulan proje kapsamında gerçekleştirilen törende, toplamda 1 milyon adet Pembe Domates, Karpuz,MorMısır,Acebek, (Börülce) Bamya, Firik Mısır, Susam, Sumak,Kavun, Bal Kabağı, Tarsus Nohutu,Yeşil Mercimek ve Fasülye çeşitleri takasla teslim alındı. Tohum takasında Tarsus Belediyesi bünyesinde kurduğu  Gen Bankasında çoğalttığı Karnabahar, Marul,Beyaz ve Kırmızı lahana fidelerini mahalle sakinlerine teslim etti.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan burada yaptığı konuşmada, “Buraya gelirken çok fazla duygulandım. Benim için Sandal’ın zaten çok ayrı bir yeri var. Tanıdığım dostlar, sevdiğim insanlar. Evet ben doktorum. Doktorluk gerçekten kutsal bir meslek ama özünde baktığınızda verilen hizmeti yükseltmek için de belediye başkanlığının elindeki imkanlar daha fazla. Benim amacım; biz yıllarca bir hizmet verdik bu hizmeti de çıtayı yükselterek herkese ulaşma isteğiyle belediye başkanlığına aday oldum ve gittiğim her yerde de anlattım; “Halk siyasetin her zaman üzerindedir. Birinin şu partiden, bu partiden olması önemli değil, önemli olan insan olması, ahlaklı dürüst bireyler olması. Yoksa o siyaset zamanında bizi birbirimize düşürdü, yıllarca sağcılar solcular diye dinlettiler. Bir tarafa baktınız kapitalist insanların, insanlara verdiği zararı gördük. Bir baktınız profesyonel mağdur insanlar biz şöyleyiz, biz böyleyiz deyip iktidara sahip oldular ama görüldüğünde yoksullukla özellikle yasaklarla, yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyen insanlar dördüncü bir olayı daha eklediler o da yalan oldu. Maalesef insanlarımız daha çok üzüldü daha çok sıkıntıya girdi. Covid süreci bunların üzerine hem ekonomik olarak büyük bir problem yarattı ve insanlarımız gerçekten geçimini sağlamada sıkıntıya düştü. Yerel yönetimlerin, belediyelerin bu konuda köylerimize çok büyük destek olması lazım. Elbette bu köylerimiz için daha fazlasını yapacağız ama benim istediğim tek bir şey var; köyleri şehir haline getirmeyin. Bırakın köyler köy olsun. İşte görüyorsunuz Ata Tohumu. Burayı şehir haline getirdiğinize hormonlu mu besleneceksiniz? Bırakın şu Ata Tohumumuzu üretelim, köyümüz köy olsun, hiç şehirleştirmeyelim. O köy havasından hiçbir zaman uzaklaşmazsak insanlarımız da koşa koşa Tarsus’a yerleşmezler. Köydeki nüfusa baktım Sandal çok kalabalık bir yer ama şurada burnunuzun dibinde Anadolu Yakası, Sandallıların oraya taşınmasıyla daha geniş bir nüfus oldu. Size şu konuda söz veriyorum; o kadar güzel hizmetler yapacağız ki Sandal’a, Tarsus’a giden, Anadolu Yakası’na giden Sandallılar tekrar buraya geri gelecekler. Gittiğim her yerde söylüyorum; merhamet ve adaletimizi göstermede, paylaşmada, ötekine vermede her zaman adil olacağız ” dedi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.