Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Belediyesi Nisan ayı oturumu yapıldı

05 Nisan 2018 Perşembe 21:47

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Tarsuslulara hizmet etme konusunda var güçleri ile çalıştıklarını, tüm engellemelere rağmen çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Tarsus Belediyesi Nisan ayı oturumu yapıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Tarsuslulara hizmet etme konusunda var güçleri ile çalıştıklarını, tüm engellemelere rağmen çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Tarsus Belediyesi, 2018 yılı 4’ncü birleşimin 1’nci oturumunu belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından 01.03.2018 tarih ve 2018/3-1 sayılı meclis Zabıt Tutanağı oylandı.

İstifa eden Belediye Meclis Üyesi İrfan Karakoyak’tan boşalan meclis üyeliği görevine Ali Boltaç yemin ederek başladı.

Daimi Meclis Üyeliğine Nükhet Çelik, Ali Şimşek ve Esat Dönmez’in seçildiği mecliste, Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna,  İmar Komisyonuna, Temizlik, Çevre ve Sağlık Komisyonuna, Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonuna, Gençlik ve Spor komisyonuna ile Tarsus Belediyesi Ekonomik Kalkınma, Turizm ve Tanıtma Komisyonuna üye seçimi yapıldı.

Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşüldüğü mecliste, Tarsus İlçesi muhtelif mahallelerdeki trafo yerlerinin ileriki zamanlarda olması muhtemel enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla trafo tesislerini işaretleyen imar planı değişikliği yapılması konusunda; 3194 sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesine göre incelenip karar verilmesi ile ilgili teklif, otopark Yönetmeliğinde belirtilen otopark bedelinin hesabında kullanılması amacıyla belirlenmesi gereken bölge grupların tanımlanabilmesi için hazırlanan haritada gösterilen bölge sınırlarının uygunluğu oy birliği ile kabul edildi. Tarsus Belediyesince güneş enerji tesisleri kurulması, işletilmesi ve enerji üretimi ile ilgili diğer hizmetlerin yürütülmesi için “Tarsus Belediyesi İktisadi İşletme’’ adı altında Bütçe içi işletme kurulması ve Çağlayan Mahallesi 1030 Sokak No 4 adresinde bulunan alanın (Hatai Parkı) üzerine kafeterya yapılması, Kavaklı Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı No:76/1A adresinde bulunan alanın (Hoca Ahmet Yesevi Parkı) üzerine çay bahçesi yapılması, Şehitishak Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı No:87/1A adresinde bulunan alanın (Buminhan Temizkan Parkı)  üzerine çay bahçesi yapılması, kira süresinin bitiminde hiçbir bedel istenmeden kullanılır bir şekilde belediyemize teslim edilmesi kaydıyla, Belediye Kanununun 18. nci maddesinin (e) bendine göre 10 yıl süre ile kiralanmasına, kararın uygulanması ve kira işlemleri için belediye encümenine, yapılacak protokol ve sözleşmeleri imzalamak için Belediye Başkanı Şevket Can’a yetki oy çokluğu ile verildiği mecliste, 69 adet taşınmazların 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. nci maddesinin (e) bendine göre 10 yıl süre ile kiralanmasına, kararın uygulanması ve kira işlemleri için Belediye Encümenine, yapılacak protokol ve sözleşmeleri imzalamak için Belediye Başkanı Şevket Can’a yetki verildi.

Şehitishak Mahallesi, Hoca Ahmet Yesevi Parkı, 616 Ada  1 nolu parselin hazırlanan haritada A ile gösterilen 1.200,00 m²’lik kısmının Belediyenin kullanımında kalması, geri kalan hazırlanan 2.767,00 m² si ile tescil harici hazırlanan haritada C ile gösterilen 1650,00 m²’lik kısmın 10 yıl süreyle, amacı dışında kullanılmamak üzere, “Trafik Eğitim Parkı” yapılması kaydıyla, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. maddesinin   (d) bendine göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi adına tahsis edilmesine, kararı uygulamak üzere belediye encümenine, protokolleri imzalamak üzere Belediye Başkanı Şevket Can’a yetki verildi.

Tarsus Belediyesi 01.01.2017 - 31.12.2017 Dönemi Denetim Komisyonu Raporunun Meclise sunulduğu toplantıda, Tarsus Belediyesi 01.01.2017-31.12.2017 Dönemi Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Dilek ve temennilerde söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bazı kesimlerin asfalt ve parke yapılması için yapılan borçlanmaya karşı çıktığını, bunun anlamının vatandaşlara hizmetin önünü kesmek olduğunu, her şeye rağmen hizmete devam edeceklerini söyledi.

Başkan Can, “Bazı Belediye meclis üyeleri, belediyemizin yaptıklarını gerçekten bilmiyor. Eleştiriye tabi ki açığız. Hangi meclis üyemiz hangi daire müdürüme soru sorup cevabını alamazsa o müdür hakkında işlem yaparım. Ama doğru soru sorup, doğru cevap almak kaydıyla. Biz neler yaptığımızı biliyoruz. Biz vitrine oynamıyoruz. Ekranlara oynamıyoruz. Biz Allah rızası için çalışıyoruz. Allah’a çok şükür veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Olmadı olmazda. Bizim yaptığımız 33 açılışı yabana atmayın. Hangi mahallenin ne ihtiyacı var, ne isteği var onu da biliyoruz. Biz birlik ve beraberlik için, huzur ve kardeşlik için çalışıyoruz. Gelecek nesillere güzel bir şehir bırakmak için çalışıyoruz. Siyaset yapmadık, yapmayacağız. Seçime yönelik hizmette yapmıyoruz. Hiçbir esnafa borcumuz yok. 20 milyon borcumuz yok. Normal düzenli bir şekilde kasamızdan hesabımızı ödeniyor. Yatırımda vardır. 45 mahalleye hitap ederken, 179 mahalleye hitap etmeye başladık. Sorumluluk alanımız 4 katına çıktı. Bizi yaptıklarımızla değerlendirin. Bize yatırımla gelin, bize projeyle gelin. Bir tane meclis üyesi şuraya şunu yapalım diyen bir tane meclis üyesi olmadı. Asfalt yapımına, parke yapımına hayır diyen meclis üyeleri oldu. Bu arkadaşlarımız köylerimize asfalt yapılmasını istemiyor mu? Bu arkadaşlarımız köylerimize parke yapılmasını istemiyor mu? Yatırım yapmak için, asfalt yapmak için, parke yapmak için tabi ki borçlanmak lazım. Otel yoktu. Otelin ihalesini yaptık. Cepten 1 TL. para çıkmadan otele kavuşacağız. Kleopatra meydanı yapıyoruz, turizme yönelik.  Faaliyet raporumuz okundu. İnşallah nice senelerde faaliyet raporumuz okunacaktır. Faaliyet raporumuza ek olarak daire müdürlerimize de her zaman herkes sorabilir. Kimden ne aldığımızı, kime ne verdiğimizi herkes sorup soruşturabilir. Bizler şeffaf belediyecilik anlayışıyla belediyemizi yönetiyoruz.  Amatör spor kulüplerimiz de bizim. Belediyespor da bizim. Buralarda gençlerimize çocuklarımıza eğitimler veriliyor. Belediye meclis üyelerimizin tüm sorularını ben ve daire müdürlerim cevap vermemezlik yapmayız. Aldığımız kararlar belediyemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.