Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Belediyesi’nin 41 hizmetinin Toplu Açılışı yapıldı

09 Haziran 2021 Çarşamba 18:36

-Bozdoğan: Yepyeni bir Kent Hikayesi Yazıyoruz -Ali Mahir Başarır: AKP Gidecek Halkın İktidarı Gelecek -Aylin Nazlıaka: Rantçı Değil, Halkçıyız

Tarsus Belediyesi’nin 41 hizmetinin Toplu Açılışı yapıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan 41 hizmetin toplu açılışı yapıldı. İlçeye bağlı Sucularlı köyünde yapılan toplu açılış törenine CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi Ali Mahir Başarır, CHP PM Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP İlçe Başkanı Ozan Varal, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

-Bozdoğan: Yepyeni bir Kent Hikayesi Yazıyoruz

10 Doktor odası, 10 Muhtar Odası, 9 Okuma Salonu, 6 Konuk evi, 5 Koruluk, 1 Meydan düzenlemesi ve sundurmadan oluşan 41 hizmet, Sucular Mahallesinde toplu açılış töreni ile halkın hizmetine sunulmakta olduğunu belirten Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 2. Hizmet yılını geride bıraktıklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde 60 açılış daha yapacağız. 144 milyon lira borçla devraldığımız belediyemiz şu anda cari fazlası olan ender belediyelerden birisidir.Sosyal belediyecilikte destan yazdık. 2 yılda bin 100 ton sebze ve meyveyi ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz dağıttık. Kendi ürettiklerimizi de bir kısmını bedava, bir kısmını da halk marketlerde cüzi fiyatlarla satıyoruz.. Bunun yanında mahallelerimize doktor muayene odası, konuk evi, okuma salonları, muhtar odaları yapıyoruz” dedi.

Yepyeni bir kent hikayesi yazmakta olduklarının altını çizen Başkan Bozdoğan, “Tarsus Belediyesi, kasasında parası olan, bankalara paralarını günlük olarak repo yaptıran, GES parasının bir kuruşuna dahi dokunmayan bir belediye. Öylesine çalışan belediye personelleri var ki gece gündüz uyumadan. Tarsus’un 179 noktasında gerçekten beyaz devrimini de yapan, tatlı devrimini de yapan bir belediye” ifadelerini kullandı.

Belediyenin süt toplama ve işleme projesi sayesinde çiftçinin daha önce 1 lira 80 kuruşa satabildiği sütü bugün 3 liraya aldıklarını, işledikleri sütü Halk Marketlerde vatandaşa ulaştırdıklarını, 2 yılda 1100 ton meyve sebze dağıttıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan,  “Küçük çiftçilerin durumlarını iyileştirmek için her şeyi yaptık. Tarla başında aldık ürünlerini direk götürdük halka dağıttık. Çiftçilerimizin satamadığı karpuzlar halk marketlerin önünde vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor. Türkiye’nin en ucuz ekmeği satılıyor 95 kuruşa. 1 milyon 200 bin tane ekmek üretiyoruz ve tek kâr eden ekmek fabrikası olan belediye biziz” dedi.

Köylerde sağlık hizmetlerinden kısıtlı olanaklarla faydalanan yurttaşların kahvehane köşelerinde muayene olmaya çalıştığını görünce her köye bir doktor odası yapmaya karar verdiklerini anlatan Başkan Bozdoğan,  “Şimdi her köyün doktor odası oluyor, her köye okuma salonu yapılıyor, dışarıdan gelen bir insanı misafir etmek için konuk odaları yapılıyor. Yapılanlara bakacak olursanız kendi mahallelerimizde bile okuma salonları açılıyor, her mahalleye halk marketler açılıyor, diğer tarafta çok güçlü Türkiye’nin en güçlü kooperatifi, 200’e yakın üyesiyle kadın kooperatifi ve o kadar güzel çalışıyorlar ki Türkiye’nin dört bir yanına ürünlerini götürüyorlar. Burada daha önce de söz verdiğimiz gibi bütün köylülerimizin ürettiği her şey, alın teriyle ürettiklerinin her birinin alıcısı biziz. Her hafta bir doktor, bir veteriner, bir ziraat mühendisi, bir avukat, bir öğretmen yanınıza gelecek. Biz açtığımız her tesisin sürdürülebilir olmasını istiyoruz ama var olan bir kentin kültürü var, kimliği var. Bunu geliştirmek için belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Öykümüzü de yazıyoruz; Tarsus’taki Berdan öyküsünü de görüyorsunuz. O kadar güzel işlenecek ki Büyükşehir’le birlikte emin olun Tarsus’un Berdan öyküsünü sadece Türkiye değil bütün Dünya duyacak” dedi.

-Varal: Halkçı Belediye Olarak Destan yazıyoruz

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal,  “Halkın başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’taki halkçı belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğü hizmet atağı son hızıyla devam ediyor. Tarsus’un 41 ayrı noktasına hizmet edecek birimleri oluşturan sayın başkanımıza huzurunuzda teşekkür ediyor, hizmetlerin devamında her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha duyuruyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanımız sayın Haluk Bozdoğan ve Cumhuriyet Halk Parti’sinin tüm kadroları, tüm belediye personelleri Tarsus’un 179 mahallesinde, Mersin’in 13 ilçesinde halka hizmet etmek için, özellikle kısıtlı imkanlara sahip, bugüne kadar hakkettiği hizmeti alamayan bölgelere hizmetlerini sürdürmeye devam ediyorlar” dedi.

-Ali Mahir Başarır: AKP Gidecek Halkın İktidarı Gelecek

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise konuşmasında, “Kimileri laf üretir, kimileri iftira atar. Ancak CHP’li Belediyeler gördüğünüz gibi hizmet üretiyor, temel atıyor. Demirören grubu 750 milyon dolara aldığı medya grubuna para ödemiyor, ama aynı bankadan kredi kullanan çiftçi ve köylü 2 taksit ödemediği zaman traktörüne haciz konuluyor. Ama Türkiye’de CHP iktidarına az kaldı. Önümüzdeki genel seçimlerde AK Parti gidecek ve yerine milletin iktidarı gelecek. Ülkemize baktığımız zaman kimileri laf üretiyor, kimileri iftira atıyor, kimileri de temel atıyor, hizmet veriyor. İşte bizim farkımız bu. Biz laf üretmiyoruz, biz iftira atmıyoruz. Biz tüm belediye başkanlarımızla birlikte Türkiye’de bir tarih yazıyor, hizmet üretiyoruz. Yerel yönetimlerde yaptığımız başarılı hizmetleri genel iktidarımızda fazlasıyla yapacağız” diye konuştu.

-Nazlıaka: Rantçı Değil, Halkçıyız

CHP PM üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise konuşmasında 31 Mart yerel seçimlerinde büyük başarı göstererek önemli şehirlerde seçimi kazandıklarını belirterek, “Seçimlerden sonra baharı  getirdik. CHP olarak önümüzdeki genel seçimlerde bu kez halkla birlikte Türkiye’ye baharı getireceğiz.  İktidarımızda herkese eşit hizmet vereceğiz. İktidarımızda kadınlara, yoksullara ve engellilere pozitif ayırımcılık yapacağız. Biz rantçı değil, halkçıyız. Yereldeki başarılarımızı genel iktidarımıza taşıyacağız. Tarsus Belediyesi’nin toplu hizmet açılışlarını da takdirle karşılıyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Nazlıaka’ya Atatürk tablosu hediye ettikten sonra törene katılanlar 41 hizmet eserinin açılış kurdelasını kestiler.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.