Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Tam destek

09 Mayıs 2021 Pazar 18:18

SONMANŞET.COM- TARSUS Belediyesi, 17 gün sokağa çıkma yasağı süresi boyunca sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kentin 70 ayrı noktasında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına mama desteğini artırdı

Tarsus Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Tam destek

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS Belediyesi, 17 gün sokağa çıkma yasağı süresi boyunca sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kentin 70 ayrı noktasında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına mama desteğini artırdı.

Sokak canlılarına her koşulda mama desteğini sürdüren Tarsus Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulamaya geçilen Tam Kapanma sürecinde 17 gün boyunca devam edecek tam gün sokağa çıkma kısıtlamasında kent genelinde de sokak canlılarını yalnız bırakmadı.

Veteriner Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin birçok noktasında kedi, köpek ve kuşlara belli periyodlarla yiyecek ve su takviyesi yaparak sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını rutin olarak karşılıyor.

Doğada yaşamını sürdüren her canlının yaşam hakkı olduğunu dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” doğadaki bitkilerden, ağaçlardan tutun da sokak canlılarına kadar her canlı bizim için çok değerlidir. Bu anlayışla can odaklı projeler üretiyoruz. Bu doğrultuda sokak canlılarına yönelik yaptığımız çalışmaların başında temel besin ihtiyaçlarını karşılamak var. Bunun yanı sıra uygun barınma sorunlarını da çözmekle kalmayıp sağlık sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için gerekli çalışmaları da yapıyoruz. Bu amaçla tıpkı insanların acil ihtiyaçlarıyla eşdeğer gördüğümüz hayvan ambulanslarını da hizmete sunarak sokaktaki dostlarımızın imdadına yetişiyoruz, onları koruyor ve kolluyoruz” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.