Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Belediyesi Bağlar Camii Temeli Törenle Atıldı

02 Şubat 2019 Cumartesi 10:17

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesi'nde yaptırılacak olan cami ve taziye evinin temeli yoğun katılımla atıldı.

Tarsus Belediyesi Bağlar Camii Temeli Törenle Atıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesi’nde yaptırılacak olan cami ve taziye evinin temeli yoğun katılımla atıldı.

Mahalle sakinlerinin alkış ve tezahüratı ile konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, belediyecilik anlayışlarının vatandaş odaklı olduğunu söyledi.

Bölge ihtiyacına göre hizmet ürettiklerini belirten Başkan Can, “2014 yılı milattır. 2014 yılından sonra büyükşehir yasası gelirken daha önce 45 mahalleden sorumlu iken 2014 sonrası 179 mahalle sorumluluk alanımıza girdi. Ve yetkimiz ve gelirimiz %60 oranında düştü. Ama biz bu vatandaşlarımıza hissettirmemek için gece uyumadan, gündüz yorulmadan mücadele ettik. 4 camiyi ibadete açarken, 10 camimizin inşaatı devam ediyor. Türkiye’de en çok cami yapan belediye çok şükür Tarsus Belediyesi. 10 farklı mahalleye 10 taziye evi yaptık. 6 farklı mahalleye halı saha. 6 farklı mahalleye yaşam boyu spor merkezi. Berdan projemizin birinci etabını tamamladık. 20 milyonluk bir proje. 15 milyon TL’lik 15 bin kişilik gösteri merkezimizin inşaatını bitirdik ve hizmete açtık. Kendi elektriğimizi üretmeye başladık. 472 dairelik toplu konut projemizin ilk etabını yarın açıyoruz. Toplu konut projemizde etap etap devam edecek. 129 köyümüzün 85’nde parke çalışması bitti. 129 köyümüzün 110’nda park çalışmasını bitirdik. 3 pazaryeri inşaatımız çok yakında bitiyor. Eski maliye binasını odalar birliği binası olarak restore ettik” dedi.

CAMİ TALEBİ MAHALLE SAKİNLERİMİZDEN GELDİ

Başkan Can, “Bağlar Cami konusunda tüm mahalleli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu cami 2.5 sene önce mahalle ziyaretimde en fazla cami ihtiyacı olduğunu belirtmişlerdi. Araştırmalarımız sonucunda bizde buna kanaat getirdik. Bizde Tarsus Belediyesi olarak projeyi çizdirdik. İhalesini yaptık ve bugün sizlerle birlikte temelini atıyoruz. İnşallah seçimden sonra hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda da Mithatpaşa Mahallemizde Aydoğanlar Yapı Marketin olduğu yerde altı taziye evi üstü cami’nin temelini atacağız” şeklinde konuştu.

TARSUS’UMUZUN ÖNÜ AÇIKTIR

Tarsus’un her geçen gün geliştiğini altını çizen Başkan Can, “Tarsus’umuzun önü açık. Cumhur ittifakı adayı olarak huzurlarınızdayım. Yenice lojistik bölgesi faaliyet içinde. Tarsus sahil bandı turizme kazandırıldığında, Tarsus üniversitesi de kuruldu. Rektörü atandı. Şehrimizin yarınları güzel olacak. Biz belediye olarak önümüzdeki yıllarında hesabını yapıyoruz. Ben ikinci dönem Tarsus’umuzda ekonomik olarak ta hak ettiğimiz yere geleceğimize inanıyorum. Çıkmış olduğumuz hizmet yolculuğunda Rabbim bizleri mahcup etmesin. Rabbim sağlıklı sıhhatli güzel günler nasip etsin. 31 Mart seçimi de ülkemize ve şehrimize güzel sonuçlar getirsin. Bizler Tarsus Belediyesi olarak huzurun, kardeşliğin birlik ve beraberliğin adresiyiz. Rabbim kardeşliğimizi ve huzurumuzu bozdurmasın” şeklinde sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanı Şevket Can’ın Tarsus’ta birliğin, beraberliğin ve huzurun adresi olduğunun altını çizen Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Birlik ve beraberlik içerisinde her hafta açılışlarla temel atma merasimleriyle sürekli huzurun adresi olmaya devam ediyor’’ dedi.

Bu esere başlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diyen Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, “Hayır yapmak meşakkatli bir iştir. Önünüze zorluklar çıkabilir. Eminim bu cami projesinin başlangıcında da bir çok zorluklar çıkmıştır. Ama hepimiz hayırda yarışmaya devam edelim. Camimiz mahallemize hayırlı olsun. Beraber namaz kılmayı Allah bizlere nasip etsin” ifadesini kullandı.

Program kesilen kurban, edilen dualar ile son buldu. Program sonunda Başkan Can, mahalle çocuklarına hediyeler verdi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.