Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Belediyesi Atık Malzemelerle 4 Sera Kurdu

02 Aralık 2020 Çarşamba 15:36

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesi, Ziraat Odası'nın da katkısıyla, tek kuruş para harcamadan, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak 4 adet sera alanı kurdu.

Tarsus Belediyesi Atık Malzemelerle 4 Sera Kurdu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesi, Ziraat Odası’nın da katkısıyla, tek kuruş para harcamadan, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak 4 adet sera alanı kurdu.

Belediye bu seralarda 40 bin süs bitkisi ve 50 bin fide üretecek, bu ürünler Tarsus’un parklarında ve yeşil alanlarında kullanılacak. Böylece Belediyenin peyzaj çalışmalarında süs bitkisi giderleri de azaltılacak, Tarsus’un parası Tarsus’ta kalacak.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın “Kendi seramızı kendimiz yapalım, kendi bitkimizi kendimiz yetiştirelim” düşüncesiyle Park ve Bahçeler ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün başlattığı çalışma başarıyla sonuçlandı ve Tarsus Belediyesi’ne 4 yeni sera kazandırıldı.

Seraların en önemli özelliği çevre dostu olması. Seralar, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden yapıldı. Böylece hem doğaya bırakılacak atıklar yeniden değerlendirilmiş oldu hem de belediye malzeme maliyetinden kurtarıldı.

Geri Dönüşüm malzemeleri kullanılarak inşa edilen Seraların yapımı sırasında Tarsus Ziraat Odası da imeceye katıldı ve seraların sulama sisteminin kurulması ile fidan desteği vererek katkısı sundu.

Tarsus Belediyesi’nin kasasından tek kuruş nakit para çıkmadan, tamamen belediyenin olanaklarıyla yapılan seralarda 40 bin süs bitkisi 50 bin fide üretilecek.

Bu bitki ve fideler Tarsus’un parklarında ve yeşil alanlarında kullanılacak, Tarsus’un peyzaj çalışmalarında süs bitkisi giderleri azaltılacak ve Tarsus’un parası Tarsus’ta kalacak.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da, yeni yapılan 4 serayı gezdi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.