Hava Durumu

:

:

:

Tarsus 3. Gastronomi Günlerinde ünlü Şefler’den panel

26 Ekim 2019 Cumartesi 18:27

SONMANŞET.COM- Tarsus 3.'ncü Gastronomi etkinlikleri çerçevesinde, Tarsus mutfağının zenginliklerini tüm Türkiye'ye göstermek amacıyla Tarsus ve Türkiye'nin ünlü Şefleri yemek ve zeytinyağı eşleştirmeleri üzerine panel düzenledi.

Tarsus 3. Gastronomi Günlerinde ünlü Şefler’den panel

 

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus 3.’ncü Gastronomi etkinlikleri çerçevesinde, Tarsus mutfağının zenginliklerini tüm Türkiye’ye göstermek amacıyla Tarsus ve Türkiye’nin ünlü Şefleri yemek ve zeytinyağı eşleştirmeleri üzerine panel düzenledi.

Bu yıl 3.’ncüsü düzenlenen ve Tarsus Gastronomi Günleri’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Kent Konseyi, Tarsus Kent Konseyi, Tarsus Slow Food Grubu ile Tarsus Zeytin Platformu işbirliğiyle gerçekleşen programın ikinci gününde Zeytinyağının gastronomideki yeri ile geleneksek ve yöresel yemekler üzerine panel düzenlendi.

Zeytindostu Derneği Başkanı Prof.Dr. Fügen Durlu Özkaya, Türkiye’nin Ünlü Şefleri Aylin Yazıcıoğlu ile Melih Demirer ve Tarsus Belediyesi’nin şefi Zafer Kayrak, vatandaşlarla bir araya geldi. Düzenlenen panellerde yemeklerde zeytinyağı ve ince detaylarla yemek yapmanın kurallarını anlattı.

Gün boyu süren festivalde alanda Trio müzik performans gösterisi ile Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin “Tarsus’tan Manzaralar” konulu resim çalışmaları da halkın beğenisine sunuldu.  

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.