Hava Durumu

:

:

:

Sorgun İŞGEM Yöneticileri Tarsus İŞGEM’i Ziyaret Etti

28 Ekim 2017 Cumartesi 20:33

SON MANŞET.COM- Türkiye'de ilk defa Tarsus'ta kurulan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Genel Müdürü Adem Gül, Tarsus İŞGEM'in Türkiye'de kurulmakta olan yeni İŞGEM'lere destek vermeye ve rol model olmaya devam ettiğini ifade etti.

Sorgun İŞGEM Yöneticileri Tarsus İŞGEM’i Ziyaret Etti

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET.COM- Türkiye'de ilk defa Tarsus'ta kurulan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Genel Müdürü Adem Gül, Tarsus İŞGEM'in Türkiye'de kurulmakta olan yeni  İŞGEM'lere destek vermeye ve rol model olmaya devam ettiğini ifade etti.

Bir süre önce kurulan Sorgun İŞGEM Müteşebbis heyeti ve yöneticileri, 2003 yılında özelleştirme sosyal destek projesinin alt projelerinden biri olarak faaliyete başlayan Tarsus İŞGEM’i ziyaret ederek, Tarsus İŞGEM’deki işlikleri yerinde görmek için Tarsus’a geldi.

Tarsus İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM) Genel Müdürü Adem Gül, Türkiye'de ilk defa Tarsus'ta kurulan İŞGEM'in diğer illerde kurulmakta olan yeni İŞGEM'ler, ile yurt dışında kurulan İş Geliştirme Merkezleri’ne rol model olmaya devam etmekte olduğunu söyledi.

Gül, Yozgat'ın Sorgun ilçesinden gelen İŞGEM heyetine Türkiye'nin ilk İŞGEM'inin Tarsus'ta kurulmasının ardından, deneyimleri ve uygulamalarıyla 14 yıldan beri daha sonra kurulan tüm İŞGEM'lere yol gösterdiklerinin altını çizdi.

2003 yılında faaliyete başlayan Tarsus İŞGEM'in, 14 yılda 235 mezun verdiğini ve halen 132 işletme ve bin 300 dolayındaki çalışanlarıyla istihdama da önemli katkı sağladıklarını ifade eden Gül, Tarsus İŞGEM’lerde faaliyet gösteren firmalardan 15’inin başta ABD, Fransa, Almanya, KKTC ve Irak olmak üzere tekstil, gıda ve mobilya gibi ürünleri ihraç ettiklerini kaydetti.

İŞGEM uygulamasının Türkiye'de ilk defa Tarsus'ta başlamasının bölge açısından çok önemli olduğunu ifade eden Gül, "Tarsus geçmişten günümüze ticaretin ve ticari hayatın yoğun yaşandığı bir merkez olmuştur. İŞGEM'ler küçük işletmelere doğru yerde, uygun kiralarla iş yeri sunarak, pazarlama, üretim ve satış gibi konularda destek sağlamanın yanı sıra kaynaklara ulaşımını kolaylaştırmakta ve teknolojik donanımla mevzuat konusunda da müteşebbisin ihtiyaç duyacağı danışmanlık hizmeti vermektedir. Sağlanan bu avantajlı olanaklarla girişimci işini kurarken borçla işe başlamamış oluyor." dedi.

Gül, Tarsus'ta iki İŞGEM bulunduğunu ve her iki İŞGEM’de  122 işletme bulunduğunu, 25 girişimcinin de sıra beklediğini,  şimdiye kadar 235 mezun verdiklerini, mezun olanların işlerini devam ettirme oranının yüzde 84 olduğunu, dünya ortalamasının yüzde 60-80 arasında olduğunu kaydederek, kapanan işletmelerin neden kapandıklarının incelenmesi gerektiğini belirtti.

Adem Gül, Türkiye'de şu anda 17 İŞGEM'in faaliyette olduğunu, daha önce açılmış olan İŞGEM'lerden 8'inin kapandığını, kuruluş çalışmaları devam etmekte olan İŞGEM'lerle önümüzdeki yılın sonuna kadar faaliyette olan İŞGEM sayısının 30'u bulacağını vurguladı.

Sorgun Belediyesi'nin AB desteğiyle hazırladığı İş Geliştirme Merkezi ‘nin (İŞGEM)  Proje Koordinatörü Yusuf Yılgın ise konuşmasında Türkiye’nin ilk İŞGEM’inin kurulduğu Tarsus’ta, İŞGEM’leri kuran Genel Müdür ve aynı zamanda Türkiye İŞGEMLER Merkezi Derneği’nin Başkanı olan Adem Gül’den, şimdiye kadar hep destek aldık. Birde kendileriyle yüz yüze görüşmek ve Tarsus İŞGEM 1 ve İŞGEM 2’deki işletmeleri incelemek istedik. Bu nedenle Tarsus’a geldik ve çok faydalandık” dedi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.