Hava Durumu

:

:

:

sonmanset.com Tarsus'taki Gizemli Kazıda Çıkanları Belgesiyle Açıklıyor

06 Kasım 2017 Pazartesi 09:21

SON MANŞET GAZETESİ- Tarsus'un 82 Evler Mahallesi'nde tam bir yıldır devam eden gizemli kazı çalışmaları sonlandırılmasına rağmen tartışmaları da tüm hızıyla devam ederken, www.sonmanset.com bu konuya son noktayı koyabilecek bir belgeyi açıklıyor.

sonmanset.com Tarsus'taki Gizemli Kazıda Çıkanları Belgesiyle Açıklıyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET GAZETESİ- Tarsus’un 82 Evler Mahallesi’nde tam bir yıldır devam eden gizemli kazı çalışmaları sonlandırılmasına rağmen tartışmaları da tüm hızıyla devam ederken, www.sonmanset.com bu konuya son noktayı koyabilecek bir belgeyi açıklıyor.

www.sonmanset.com’un ulaştığı resmi belgede tam bir yıldır süren Tarsus’taki gizemli kazıda “bir adet BRONZ SİKKE, KIRIK SÜTUN PARÇASI, ETÜTLÜK DURUMDA SERMAİK PARÇALARI DIŞINDA HİÇBİR TAŞINIR-TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIĞINA RASTLANMADI”

Alınan bilgiye göre şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmaması nedeniyle Gizemli Kazı olarak nitelenen yerde Kültür Bakanlığı tarafından yürütülen ve Özel Harekat Polislerinin 24 saat nöbet tuttuğu kazı çalışmalarında Kültür Bakanlığınca “Tarsus ilçesi 82 Evler mahallesi 3. derecede Arkeolojik sit alanı içinde kalan 214 ada ve 7-8 parsellerdeki taşınmaz üzerinde yer alan harabe binanın bulunduğu alanda gerçekleştirilen kazı çalışmalarında bir adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etüdlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır-taşınmaz kültür varlığına rastlanmadığı için kazı çalışmalarının sonlandırılmasına karar verilmiştir. Bu vesileyle alanda açılan 3 adet kazı çukurunun mal ve can güvenliği açısından kapatılması istenmektedir” denildi.

-MİLLETVEKİLİ AYTUĞ ATICI’DAN SERT ÇIKIŞ

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, bugün akşam saatlerinde kazı alanına gelerek brandalarla kapatılan alana girdi.

Burada görevlilerle konuşan Atıcı çıkışta açıklama yaptı.

Atıcı, kazının sona erdiğinin kendine söylendiğini anlattı.

Olayı başından bu yana takip eden ve defalarca kez söz konusu bölgeye gelen CHP’li Atıcı, "Burada bir arkeoloğun bir çalışma yapması gerekiyordu. ’Burada bir İncil arıyoruz, yeraltı şehri arıyoruz’ demeleri lazımdı. Millete açık açık söylenmesi lazımdı. Bir şey bulduysak davul zurnayla duyurmalıydık. Buraları kapattılar, yer altını açtılar. Bütün evlerin duvarlarını çatlattılar. Burası milletin yeriyse milletten gizli iş yapılmaz. Kazının bittiğini, kapatma emrinin verildiğini söylediler. İçeride arkadaşlardan bir kısmı da tepki de gösterdi. Bununla ilgili daha önce tehditler de aldık" dedi.

Mersin’in Tarsus ilçesinin 82 Evler mahallesinde bir evde özel harekat polisleri gözetiminde gerçekleştirilen esrarengiz kazıyla ilgili yeni gelişmeler olmazken, çevredeki ev sahipleri evlerinin duvarlarında ciddi tehlikeli çatlamalar meydana gelmesi nedeniyle sıkıntı içinde olduklarını söylediler.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.