Hava Durumu

:

:

:

Şevket Can:Tarsus’u İlmek İlmek Dokuyoruz

09 Kasım 2018 Cuma 16:51

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesi tarafından Şehitishak Mahallesi Turkuaz Semt Pazarı çatılarına kurulan Güneş Enerjisi Santralinin açılışı ile Şehit Öğretmen Buminhan Temizkan ve Hoca Ahmet Yesevi parkı çay bahçelerinin temel atma törenleri gerçekleştirildi.

Şevket Can:Tarsus’u İlmek İlmek Dokuyoruz

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesi tarafından Şehitishak Mahallesi Turkuaz Semt Pazarı çatılarına kurulan Güneş Enerjisi Santralinin açılışı ile Şehit Öğretmen Buminhan Temizkan ve Hoca Ahmet Yesevi parkı çay bahçelerinin temel atma törenleri gerçekleştirildi.

Tarsus’u mahalle mahalle, sokak sokak bildiklerini ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, projeleri yaparken buna göre gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Can, “2014 seçimlerinden sonra Tarsus’umuz Büyükşehir yasasıyla yönetilmeye başlandı. 54 ilden büyük olan şehrimiz büyükşehir yasasından en fazla etkilenen belediyelerden biridir. Çünkü gelirimiz %60 düştüğü halde sorumluluk alanımız 4 katı arttı. Daha önce 45 mahalleye hizmet ederken, köylerin mahalle olması ve kapanan belde belediyeleri ile birlikte toplamda 179 mahalleden sorumlu hale geldik. Ama çok şükür buna rağmen hizmetleri arttırarak ve kesintisiz olarak devam ettirdik. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 46 açılışımız gerçekleştirdik” dedi ve yaptığı yapacağı hizmetlerden bahsetti.

17 KASIM’DA MURAT BOZ KONSERİYLE BERDAN 1!NCİ ETABI AÇIYORUZ

Berdan 1’nci etap projesinin açılışını da müjdeleyen Başkan Can, “Maliyeti 20 milyon tl olan Çukurova’nın gerdanlığı olacak Berdan projemizin 1’nci etabını bitirdik. 17 Kasım 2018  Cumartesi günü saat:16:00’da Murat Boz konseriyle açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden tüm hemşerilerimize bu mutlu günümüzde bizimle birlikte olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Can, “Şehitishak Mahallemiz Tarsus’umuzun merkezi mahallelerinden biri. Kavaklı Mahallemiz Şehitishak mahallemizin kardeş mahallesi. 100’ncü yıl sitelerinin etrafını yarısını Tarsus Belediyesi ödemek üzere çevre duvarı yapalım biz bu işe varız. Yarısı sizden yarısı bizden. Güvenlik kulübelerini yapalım. Giriş ve çıkışları güvenli hale getirelim. Güvenli huzurlu bir şekilde oturun. Ayrıca Kavaklı Mahallemizi ziyaret ettiğimizde Cami ve taziye evi isteği olmuştu. İnşallah temelini attık ve Şubat ayı içerisinde caminin açılışını gerçekleştireceğiz. Taziye evi birkaç ay sonra olacak” dedi.

TECRÜBE KOLAY KAZANILMAZ

Tecrübenin kolay kazanılmadığını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, “Tecrübeli olmak için alın teri vermek lazım. Uzman olmak lazım. Belediyecilik tecrübe ister, uzmanlık ister. Uzun yıllar belediyede her birimde çalışarak bu görevi Allah bize nasip etti. Bundan dolayı gündüz yorulmadan gece uyumadan 7/24 ulaşılabilir olarak her mahallemizde ne yapabiliriz düşüncesiyle sizin güveninize layık olmak için çalışıyoruz. Tarsus’umuzu mahalle mahalle, cadde cadde sokak sokak biliyoruz. Bu hizmetlerimiz mahallelerimize ve Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.