Hava Durumu

:

:

:

SELAHİTTİN ÖZBOZKURT MEDYAYI ANLATTI

09 Ocak 2014 Perşembe 13:17
SELAHİTTİN ÖZBOZKURT MEDYAYI ANLATTI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi olan Tarsus Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) tarafından düzenlenen konferansta medya mensupları, Tarsus Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

 

Manşet Gazetesi ve www.sonmanset.com sahibi, www.haberspotu.com Haber portalı Yazarı ve TRT ve Anadolu Ajansı temsilcisi Selahattin Özbozkurt, “Öğrenci gözüyle medya” konulu söyleşide yaptığı konuşmada, medyanın önemini anlattı.

 

İnsanoğlunun içinde doğru, eksiksiz ve taze haber alma isteğinin her zaman var olduğunu, çünkü haberin, yaşamın içinde olan ve hiçbir zaman vazgeçilemeyecek bir olgu olduğunu belirten Özbozkurt, “Her insan, karşılaşacağı olayları, yaşadığı çevrede, köyde, beldede, ilçede, ilde, ülkede ve dünyada olup bitenleri, yarınki yaşam koşullarının ne olacağını, ekonomik kararları, yöneticilerinin düşüncelerini öğrenmek ister. Bu nedenle gazetecilere her zaman ihtiyaç duyulur” dedi.

 

Günümüzde kitle iletişim araçlarını gündelik yaşantıdan soyutlamanın artık mümkün olmadığını vurgulayan Özbozkurt, “Bu gelişmiş teknoloji toplumları, bireyleri ve çocuklarda dahil özellikle siz değerli öğrencileri elektronik ağlarla sarmaladı. Teknolojik gelişmeler her şeyi anında önümüze sunarken, pek çok olumsuzluğu da ister istemez beraberinde getiriyor. Teknolojik gelişmeler Basın'ın fedakâr çalışanlarının etkinliğini ve bir o kadar da iş yükünü artırırken, toplumun gelişmesi yönündeki rolünü de belirginleştirmiştir. Haberin bulunması ve kamuoyuna taşınması, halkın daha kaliteli ve daha yaygın hizmet alması gibi kutsal bir amaca da hizmet etmektedir. Bunun yanında Gazetecilik mesleğinin en önemli işlevlerinden biri de halkın kendisini yönetenleri denetleyebilme imkanına kavuşmasını sağlamasıdır” şeklinde konuştu.

 

Diğer konuşmacı Yakup Boncuk ise gazeteciliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek, öğrencilere bol bol kitap ve gazete okumalarını yaşadıkları kentin yerel gazete ve internet gazetelerini okumalarını tavsiye etti.

 

Konuşmaların ardından Okul Müdürü İbrahim Söker ve yardımcıları katılımcılara günün anısına plaket verdi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.