Hava Durumu

:

:

:

SEÇER: Mersin Maratonu 23-25 Ekimde Koşulacak

20 Mart 2020 Cuma 20:17

SONMANSET.COM- Koronavirüs dolayısıyla ertelenen 5. Uluslararası Mersin Maratonu'nun tarihinin netleştiğini ifade eden Başkan Seçer, Maraton'un 23-25 Ekim'de gerçekleştirileceğini duyurdu.

SEÇER: Mersin Maratonu 23-25 Ekimde Koşulacak

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Koronavirüs ile mücadele kapsamında hayata geçirilen hizmetleri anlattı. Önemli kararların duyurusunu da yapan Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak Koronavirüs’ün Türkiye’de görülmeye başladığı tarihten önce ve sonra gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı. Seçer, virüsle mücadele için kurulan Kriz Merkezi’ni, kamuya açık alanlarda sık sık yapılan ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarını, evden çalışma sistemini, billboard ve afişlerde yer alan uyarıcı mesajları ve ertelenen kültürel, sosyal ve sportif faaliyetleri anlattı.

Koronavirüs dolayısıyla ertelenen 5. Uluslararası Mersin Maratonu’nun tarihinin netleştiğini ifade eden Başkan Seçer, Maraton’un 23-25 Ekim’de gerçekleştirileceğini duyurdu. Seçer, “Umut ediyorum kısa bir süre içerisinde insanlık bu mücadeleden galip çıkacak ve hayatımız normalleşecek. Tüm yurttaşlarımıza, hemşerilerimize sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından, Koronavirüs ile mücadele kapsamında hayata geçirilen hizmetleri anlattı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, alınan önlemleri ve uygulamaya konulan hizmetleri vatandaşlar ile paylaştı. Önemli kararların duyurusunu da yapan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak Koronavirüs’ün Türkiye’de görülmeye başladığı tarihten önce ve sonra gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Koronavirüs dolayısıyla ertelenen 5. Uluslararası Mersin Maratonu’nun 23-25 Ekim’de gerçekleştirileceğini duyuran Seçer, “Umut ediyorum kısa bir süre içerisinde insanlık bu mücadeleden galip çıkacak ve hayatımız normalleşecek. Tüm yurttaşlarımıza, hemşerilerimize sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

“Çalışması zorunlu olan personelin dışında, evde çalışma sistemi hayata geçiriliyor”

Çalışması zorunlu olan personelin dışında evde çalışma sistemini hayata geçireceklerini de duyuran Seçer, “Büyükşehir ve MESKİ personelimizi asgari düzeye indirmek için bazı çalışmalar yaptık. Eğer uygun iş sahalarında yoğunluğu azaltırsak, bu konuda önemli tedbirler alacağımızı düşündük. Çalışması zorunlu olan personelin dışında, evde çalışma sistemi hayata geçiriliyor. Bunun çalışmalarını devam ettiriyoruz. MESKİ’de arıza ve abone şikayetlerini alan birimler vardiyalı olarak çalışacak, çalışanlara Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda da izin kullandırabileceğiz” dedi.

Maraton’un tarihi belli oldu: “23-25 Ekim”

22 Mart 2020 Pazar günü yapılması planlanan ancak Türkiye’yi etkileyen Koronavirüs tehdidi dolayısıyla ertelenen 5. Uluslararası Mersin Maratonu’nun tarihinin netleştiğini ifade eden Başkan Seçer, Maraton’un 23-25 Ekim’de gerçekleştirileceğini duyurdu. Seçer, “Sanat, spor, festival, kültür ve etkinlikleri erteledik. Bizim bu hafta sonu 22 Mart’ta Uluslararası Maratonumuz vardı. Bizim için önemli bir etkinlikti ancak bunu 23-25 Ekim tarihlerine ertelemek durumunda kaldık. Umut ediyorum kısa bir süre içerisinde insanlık bu mücadeleden galip çıkacak ve hayatımız normalleşecek. Tüm yurttaşlarımıza, hemşerilerimize sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

“Hem idareye, hem de vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor”

Başkan Seçer, tüm dünyanın mücadele ettiği COVİD-19 virüsüne karşı Büyükşehir Belediyesi olarak önlem aldıklarını ifade ederek, “Hem idareye, hem de vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Bizde bu sorun ortaya çıktığı tarihten itibaren bir dizi önlemler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Bunu sizlerle beraber yapmak ve başarmak zorundayız”  dedi.

“Belediyemizin Salgın Planı 6 Şubat'ta Sağlık İl Müdürlüğümüze gönderildi”

Koronavirüs’ün gündeme geldiği ilk günden itibaren Büyükşehir Belediyesi olarak hızla birçok önlem aldıklarını kaydeden Seçer, “Biz bu konu ilk gündeme geldiğinde, Şubat ayının başından bu yana bir dizi çalışmaların altına imza attık. İlk etapta Belediyemizin Salgın Planı 6 Şubat'ta İl Sağlık Müdürlüğümüze gönderildi. Daha sonra yine Şubat ayının ilk haftasında Mersin Üniversitesi hocaları, Belediyemizin sağlık çalışanlarına, Belediyemizin sağlık çalışanları da personelimize eğitimler verdi. Özellikle mezarlık, veterinerlik ve temizlik personelimiz uygulamalı eğitimden geçti. Çünkü bu birimlerimiz son derece önemli ve hijyenin olması gerektiği birimler” diye konuştu.

“İlk toplantımızı 14 Mart’ta yaptık”

Seçer, Koronavirüs’le etkin mücadele edebilmek adına Kriz Merkezi kurduklarını, ilçe belediyeleri ile planlı ve koordineli bir şekilde çalıştıklarını vurgulayarak, “Biz Kriz Merkezi’ni yapılan hizmetlerin mükerrer ve münferit olmaması, yani daha planlı yapılması için oluşturduk. Burada bir sonraki günün planlaması yapılıyor. Her gün saat 16.00'da, yapılan çalışmalar raporlanıyor ve danışman hekim ile sağlık çalışanlarımız bu konuda 24 saat faaliyetlerini sürdürüyorlar. Merkezde salgının kaygı bozukluğuna yönelik olarak gelebilecek olası taleplere karşı psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan meslek gruplarına da yer veriyoruz” dedi.

“Vatandaşlarımızın kalabalık ve yoğun olduğu bölgeler öncelikli olarak dezenfekte ediliyor”

Vatandaşların sıklıkla uğradığı alanlarda yaptıkları dezenfekte çalışmalarını anlatarak, özellikle okulların tatil edilmesi ile birlikte Otogar’da oluşabilecek yolcu yoğunluğu nedeniyle Yeni Otogar’ın da ilaçlandığını ve dezenfekte edildiğini kaydeden Seçer, “Toplu taşıma araçları, ibadethaneler, okullar, muhtarlık binaları, huzurevi, dernekler gibi çok sayıda yurttaşın bulunduğu mekanlar ekiplerimiz tarafından sıkı dezenfeksiyon çalışmaları ile steril hale getiriliyor. Okulların tatil edilmesi nedeniyle Otogar’da oluşacak yolcu yoğunluğu düşünülerek Yeni Otogar’da da ilaç ve dezenfekte çalışması yapıldı. İlçelerden gelen dezenfeksiyon talepleri de karşılanıyor. 5 ayrı ekibimiz var. Her gün, binlerce vatandaşın kullandığı ATM’ler ve banka şubeleri de dezenfekte ediliyor. Özellikle vatandaşlarımızın kalabalık ve yoğun olduğu bölgeler daha öncelikli olarak bu işlemlere tabi tutuluyor” ifadelerine yer verildi.

“Covid rehberi doğrultusunda temizlik talimatnamesi oluşturuldu”

Büyükşehir ve MESKİ’nin tüm hizmet birimlerinde de dezenfeksiyon işlemi yapıldığından bahseden Seçer, “Sağlık Bakanlığımızın Covid rehberi doğrultusunda temizlik talimatnamesi oluşturuldu. Bu doğrultuda sabah, öğle ve akşam mesai bitiminden önce tüm kapılar, zemin, elektrik düğmeleri siliniyor, temizleniyor. Hemşireler kat kat dolaşıyor ve bunları kontrol ediyorlar. Personel henüz mesaiye başlamadan hizmet birimlerimizde sağlık ekiplerimiz tarafından muayeneye tabi tutuluyor. Yine ekiplerimiz vatandaşlarımızın da ateşlerini ölçüyor, sorun görmeleri halinde gerekli bilgilendirmeleri yapıyorlar” diye konuştu.

Başkan Seçer, Büyükşehir ekiplerinin vatandaşların bulunduğu tüm alanlarda yaptığı dezenfeksiyon çalışmalarının tümünden söz ederek, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Merkezleri’nde eğitime ara verdiklerini ve öğrencilere uzaktan eğitim desteği sunduklarını belirtti.

“MESKİ, mobil uygulamayı devreye aldı”

MESKİ’nin su borcundan dolayı, mesken ve işyerlerinde su kesintisi yapmayacağını bir kez daha hatırlatan Seçer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“MESKİ, mobil uygulamayı devreye aldı. Vatandaşlar telefon, tablet ve bilgisayarları üzerinden su faturalarını ödeyebilecekler ve kartlı sayaçlarına su yükleyebilecekler. Bulundukları mahalle ve il genelindeki planlı ve arızalardan kaynaklı su kesintileri bilgilerine ulaşabilecekler. Geçmiş ödemelerini görüntüleyebilecekler. Yine Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Alzheimer ve Demans Merkezi Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi hizmetlerine tedbir amaçlı ara verdik. Ancak yaşlıların evde takip ve kontrollere devam ediyoruz. Yine Yaşlı Destek Birimi tarafından kimsesiz çiftler ve yalnız yaşayan yaklaşık olarak 500 yaşlı vatandaşımız her gün aranarak ateş, halsizlik, öksürük gibi rahatsızlıkları olup olmadığı gibi sorunları takip ediliyor. Virüsten korunma yolları ile ilgili bilgi veriliyor.”

“Mecbur kalmadıkça evden çıkmamamız gerekiyor”

Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm iletişim mecralarını kullanarak vatandaşları virüs konusunda uyardıklarını ve bilgilendirdiklerini ifade ederek, “Mecbur kalmadıkça evden çıkmamamız, kalabalık ortamlarda bulunmamamız ve insanlarla yakın temastan mümkün olduğunca kaçınmamız gerekiyor” cümleleriyle vatandaşlara evde kalmaları konusunda çağrıda bulundu.

Seçer, “Elimizi sık sık yıkayalım. Kolonya ya da diğer dezenfektanlar kullanarak mutlaka elimizi temiz tutmamız gerekiyor. Umut ediyorum kısa bir süre içerisinde insanlık bu mücadeleden galip çıkacak ve hayatımız normalleşecek. Tüm yurttaşlarımıza, hemşerilerimize sağlıklı günler diliyorum” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.