Hava Durumu

:

:

:

Sanayi Bakanı Varank, Berdan Cıvata’ya Hayran kaldı

29 Aralık 2019 Pazar 19:15

SONMANŞET.COM- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) faaliyet gösteren Berdan Cıvata tesislerini ziyaretinde fabrikaya hayran kaldı. Varank, Berdan Civata'da kaynakçılık yaptı.

Sanayi Bakanı Varank, Berdan Cıvata’ya Hayran kaldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) faaliyet gösteren Berdan Cıvata tesislerini ziyaretinde fabrikaya hayran kaldı.

Bir dizi açılış, temel atma ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) faaliyet gösteren Berdan Cıvata ve Özen İş Makina’nın fabrikalarını gezdi, üretimini gerçekleştirdikleri ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Fabrika gezileri esnasında Bakan Varank’a TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Adana OSB Başkanı Bekir Sütçü, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve çok sayıda sanayici eşlik etti.

HASAN ŞEMSİ: “DÜNYANIN EN UZUN KÖPRÜLERİNDE TECRÜBELERİMİZ VAR”

Ziyaretlerine 320 kişiyle 20 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 40 bin metrekarelik entegre tesislerinde üretim faaliyetlerini sürdüren Berdan Cıvata ile devam eden Bakan Mustafa Varank ve beraberindeki heyet, firmanın üretim faaliyetleri hakkında Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi ve Genel Müdür Zeynep Şemsi Aysalar‘dan bilgi aldılar.

1979 yılında yurt içi ve yurtdışında firmaların standart ve özel cıvata, somun, saplama ve ankraj gibi her çeşit ve kalitedeki bağlantı elemanları ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyete başladıklarını aktaran Hasan Şemsi, yarım asra yakın bir süredir yurtiçi ve yurtdışı deneyimi ile Türkiye’de en eski cıvata üreticilerinden biri olduklarını söyledi. Enerji nakil hatları, makine, inşaat, çelik yapılar, gemi inşa sektörleri, rafineri ve petrokimya tesisleri, demiryolları, yol, tünel, baraj inşaatları, ve rüzgar enerji sektörlerine yönelik yüksek dayanımlı cıvata, ankraj, saplama, dişli çubuk ve somun üretimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Hasan Şemsi, “Berdan Cıvata, yurtiçi-yurtdışı uluslararası mega projelerde harikalar yaratmaktadır. Berdan Cıvata, kritik özelliğe sahip ürünleriyle 2015 yılında Avrupa’nın en uzun ikincisi Osman Gazi Köprüsü’nün ayaklarını taşıyan 10,2 metre boyda, 780 kilogramağırlıktaki cıvatalarını üretmiştir. 2023 metre ayaklar arası açıklığı ile dünyanın en uzunu olan Çanakkale Köprüsü’nün kulelerini taşıyacak yine 10,2 metre boyda cıvatalarını,  yüzde 100 yerli üretip 2019 yılının ortasında Çanakkale’de Köprü şantiyesine teslim etmiştir.  Dünyanın en uzun köprülerinde tecrübelerimiz bulunmaktadır.” dedi.

Hasan Şemsi, bağlantı elemanları sektöründe, Türkiye’nin ISO/EN 17025 ‘e göre Akredite Belgeli, ilk test laboratuvarının Berdan Cıvata olduğunun altını çizdi. Şemsi, Bakan Varank ve beraberindeki heyete firmalarına gerçekleştirmiş oldukları ziyaretten ötürü teşekkür etti.

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, Bakan Varank’ın MTOSB’ye gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tekli, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Mersin’in Organize Sanayi Bölgeleri her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Mersin çok yönlü ekonomisi ile Türk ticaretinde önemli rol oynamakla birlikte istihdama ciddi katkı sağlamaktadır. Organize Sanayi Bölgelerimiz arttıkça kent olarak ülke ekonomisine ve istihdamına sağlayacağımız katkı da dolaylı olarak artış gösterecektir. Mersinimize bu yatırımların kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Sanayi Bakanımız  Mustafa Varank ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Lütfi Elvan’a teşekkür ederiz.” diye konuştu.

-Bakan Varank Özen İş Makinede

MTOSB 1. Bölgede 5 bin metrekare alan üzerine kurulu üretim tesisinde faaliyetlerini sürdüren Özen İş Makina’yı ziyaret ederek üretim alanlarını gezen Bakan Varank ve beraberindeki heyet, firmanın üretim faaliyetleri hakkında Genel Müdür Özcan Özozan, Genel Müdür Yardımcıları Murat Özozan ve Pınar Okay’dan bilgi aldılar.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.