Hava Durumu

:

:

:

Sağlıkçılar Meme Kanserine Dikkat İçin Bu Pozları Verdi

25 Ekim 2018 Perşembe 11:14

SONMANŞET.COM- 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Tarsus'ta özel bir Hastane çeşitli etkinlikler düzenlerken, sağlıkçıların meme kanseri konusunda verdikleri poz dikkat çekti...

Sağlıkçılar Meme Kanserine Dikkat İçin Bu Pozları Verdi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Tarsus’ta özel bir Hastane çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ay boyunca çeşitli kurumlara giderek eğitim ve seminer çalışması yapan kurum, bu kez hastane içinde bir etkinlik organize etti. Etkinliğe, Genel Müdür Yardımcısı Yasemin Halefoğlu, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Hümeyra Yıldırım ile Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Mehmet Ali Sun ve Op. Dr. İbrahim Halil Karakan, Başhemşire Asuman Yaşar Taş, hemşireler, teknisyenler, teknikerler, idari çalışanlar ve hasta yakınları katıldı.

- DÖVİZLERLE MESAJ VERDİLER

Kamu kurumlarından sağlıkçıların da destek verdiği etkinlikte, “Erken teşhis hayat kurtarır” mesajı verildi. Hastane’nin, pembe renkli balonlarla süslenmiş olan giriş katında gerçekleştirilen etkinlikte, çalışanlar “Hayat, meme kanserine yenilmesin” yazılı bir afiş açtı. Hastane çalışanları ayrıca erken teşhisin önemine dikkat çeken dövizler taşıdı. Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na özel olarak bastırılan broşürler de hastanede hasta yakınları ve ziyaretçilere dağıtıldı.

-ERKEKLERDE DE GÖRÜLÜYOR

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan, meme kanserinin tedavide başarı oranı en yüksek kanser türlerinden biri olduğunu belirtti. Op. Dr. Karakan, “Erken teşhis, meme kanserinde çok önemli bir faktör. Bu nedenle kadınları, kendi kendilerini muayene etmeleri konusunda sürekli uyarıyoruz” dedi. Op. Dr. Karakan ayrıca bu hastalığın erkeklerde de görülebildiğine dikkat çekti. Genel Müdür Yardımcısı Yasemin Halefoğlu da Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nı önemsediklerini, bu nedenle ay boyunca birçok etkinlik düzenleyerek daha fazla kişiye ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.