Hava Durumu

:

:

:

Sağlar Anlaştırdı, Elvan İmzayı Attıracak

16 Eylül 2020 Çarşamba 17:37

SONMANŞET.COM- 1989-1994 yılları arasında Tarsus Belediye Başkanlığı yapan Bedrettin Sarpkaya'nın arsayı tahsis etmesi üzerine dönemin Kültür Bakanı ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar tarafından yaptırılan Tarsus Kültür Merkezi önümüzdeki süreçte onarılarak muhtemelen Belediye tarafından kullanıma açılacak.

Sağlar Anlaştırdı, Elvan İmzayı Attıracak

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- 1989-1994 yılları arasında Tarsus Belediye Başkanlığı yapan Bedrettin Sarpkaya’nın arsayı tahsis etmesi üzerine dönemin Kültür Bakanı ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar tarafından yaptırılan Tarsus Kültür Merkezi önümüzdeki süreçte onarılarak muhtemelen Belediye tarafından kullanıma açılacak.

Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar’dan kendisini şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yapan Mehmet Nuri Ersoy ile görüştürerek, Tarsus Kültür Merkezi’nin Tarsus Belediyesine bir protokol ile tahsis yada devredilerek Belediye tarafından işletime açılması ricasının ardından önemli gelişmeler yaşandı.

Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar, Tarsus belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı alarak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştürerek, Tarsus Kültür Merkezi’nin Belediyeye devir yada tahsis edilmesi konusunu görüştürdü.

Söz konusu öneriye sıcak Bakan Kültür ve Turizm Bakanlığı bir protokol hazırlayarak ilgili birimlere gönderdi.

Protokol şartları ile ilgili görüşmeler devam ederken, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan geçtiğimiz günlerde Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK parti  Mersin milletvekili Lütfi Elvan ile görüşerek, protokol ile ilgili ayrıntılar konusunda Elvan’dan yardım ve destek istedi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 3-4 yıldır kapalı olan ve 2 yıl önce Bakanlık tarafından tadilatı için ihaleye çıkarılan, ancak ihaleyi alan yüklenici firmanın dövizdeki artışı gerekçe göstererek, işi yapmaktan vazgeçmesinin ardından tadilat bekleyen 75. Yıl Kültür Merkezi’ni onarmayı kabul etti.

Kültür Merkezi’nin Tarsus Belediyesine tahsisine ilişkin gelişmeler üzerine Başkan Bozdoğan, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru ile protokol detaylarını görüştü.

Tarsus Belediyesi, kentin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine ev sahipliğini yapan 75.Yıl Kültür Merkezi’nin kapılarını yeniden hizmete açması için harekete geçti. Belediye Başkanı Bozdoğan geçen haftalarda 75. Yıl Kütür Merkezi’nin tahsisi için  Ankara’yagiderek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ile bir araya geldi. Ankara’dan mutlu dönün Başkan Bozdoğan, 3 yıldır tadilat bekleyen kültür merkezinin yeniden sanatseverlerle buluşacağını bildirdi.

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru’yu da makamında ziyaret eden Başkan Bozdoğan ve beraberindeki heyet, 75. Yıl Kültür Merkezi’nin tahsisine ilişkin protokol detaylarını görüştü.

Tarsus’un edebiyatın, sanatın ve kültürel yaşamın örnek kentlerinden birisi olma yolunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bozdoğan, Tarsus nabzının kültür ve sanatla atacağını söyledi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.