Hava Durumu

:

:

:

Ruhi Koçak’tan Kursiyerlere Altın Öğütler

14 Aralık 2019 Cumartesi 13:33

SONMANŞET.COM- Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor” projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikte Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak konuşma yaparak, kursiyerlere altın değerinde öğütlerde bulundu.

Ruhi Koçak’tan Kursiyerlere Altın Öğütler

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor” projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikte Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak konuşma yaparak, kursiyerlere altın değerinde öğütlerde bulundu.

TSO Başkanı Ruhi Koçak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy ve TSO Genel Sekreteri Ali Ukav’ın da katıldığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı kurslara katılan kursiyerlerin katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, kursiyerlerden işlerini severek yapmalarını ve geleceğin meslekleri arasında yer alan aşçılık ve üretime yönelik girişimciliğe dikkat çekti.

Kursiyerlere, iş yaptığı çiçek seracılığı, üretim ve sera tesisleri, tarımsal ekipman tedarikçiliği gibi sektörlerdeki faaliyet alanları ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına uzanan kariyerini ve sivil toplum öyküsünü anlatan ve nasihatlarda bulunan Ruhi Koçak, “Gastronomi geleceğin en önemli mesleklerinden birisidir. Bakın biz Gastronomi Günleri adı altında yöresel ve bölgesel damak tatlarına yönelik çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın en iyi yerli ve yabancı aşçılarını şehrimize getiriyoruz. Yerle ve yabancı turistler alışılagelmiş yiyecek ve içeceklerin dışında yöresel yemekleri tercih ediyor, yöresel yemekleri istiyor. Tarsus, mutfak ve insan çeşitliliği yönünden çok zengin bir kent. Bu zenginliğimizi hizmet sektöründe, gıda sektöründe, gastronomi sektöründe hayata geçirmeliyiz” dedi.

Tarsus humusunu tescil ettirdiklerini ve humusun tadına bakıp ta beğenmeyeni görmediklerini, humusun dünyanın değişik ülkelerinde değişik çeşitlerle sofralara sunulduğunu, ancak Tarsus Humusu’ndaki lezzetin hiçbir yerde olmadığını ifade eden Başkan Ruhi Koçak, “Damakta artık sınır yok. Turistler artık günü birlik kısa turlarla nokta atışlı seyahatlerde bulunmak ve gittikleri yerin yöresel yiyeceklerini tatmak istiyor. Bu da bizlerin yerel ve yöresel lezzetlerimizi ön plana almamızı gerektiriyor. “ dedi.

Girişimciliği düşünenlere de tavsiyelerde bulunan Başkan Koçak, “Üretim yapmadan önce pazarlarınızı ayarlamanız gerekiyor. Satış garantisi olmadan, Pazar araştırması yapmadan üretime başlamayın. Bizler ne yazık ki önce üretim yapıyoruz, sonra yana yana satacak yer arıyoruz. Böyle yapacağımıza önce Pazar çalışmalarımızı yapalım sonra üretime geçip, sıkıntı yaşamayalım” şeklinde sözlerini tamamladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy ise konuşmasında, “Milli Eğitim Bakanlığı’mızın Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor projesi etkinliği kapsamında iş insanı olan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak’ın mesleki deneyimlerinden, bilgi ve becerilerinden yararlandık. Proje kapsamında mesleki bilgi ve becerileriyle öne çıkan zanatkâr, yönetici, iş insanı, sanatçı, bilim insanı gibi kişilerin hayat boyu öğrenme kurumlarına devam eden kursiyerlerle buluşturarak, bilgi, birikim ve deneyimlerini aktarmalarını sağlıyoruz” dedi.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.