Hava Durumu

:

:

:

Ruhi Koçak, Özbekistan İş Forumu’na katıldı

04 Ekim 2019 Cuma 17:49

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Türk Ticaret ve Sanayi Odası Delegesi H. Ruhi Koçak, ‘'Türk Keneşi Özbekistan İş Forumu''na katıldı. Özbekistan'daki yatırım imkanlarının görüşüldüğü forumda ikili iş görüşmeleri de yapıldı.

Ruhi Koçak, Özbekistan İş Forumu’na katıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Türk Ticaret ve Sanayi Odası Delegesi H. Ruhi Koçak, ‘’Türk Keneşi Özbekistan İş Forumu’’na katıldı. Özbekistan’daki yatırım imkanlarının görüşüldüğü forumda ikili iş görüşmeleri de yapıldı.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi, Türk Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Özbekistan Yatırım ve Dış Ticaret Bakanlığı ile Özbekistan TSO işbirliğinde ‘’Türk Keneşi Özbekistan İş Forumu’’ düzenlendi. Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’dan iş insanlarının katıldığı foruma Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere iş heyeti katıldı.

İKİLİ GÖRÜŞMELER

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Türk Ticaret ve Sanayi Odası Delegesi H. Ruhi Koçak’ın da katıldığı forumda, tarım, gıda, inşaat ve inşaat malzemeleri, sağlık hizmetleri ve eczacılık, bilgi teknolojileri, kimyasal ürünler ve üretimi, petrol ve gaz, otomobil sanayi ve yan parça üretimi, elektronik, enerji, tekstil, ulaştırma-lojistik, ticaret ve turizm sektörleri başta olmak üzere çeşitli sektörlerden iş insanları buluşarak ikili görüşmeler sağladı. Özbekistan’daki yatırım ortamı ve imkanlarının anlatıldığı ‘’Türk Keneşi Özbekistan İş Forumu’’ ile ülkelerarası ticaretin ve işbirliklerinin artırılması hedeflendi.

ÜST DÜZEY GÖRÜŞMELER

Türk Keneşi Özbekistan İş Forumu kapsamında ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığındaki iş heyeti, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elnor Ganiev, Özbekistan Maliye ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Çamşid Kuçkarov, Özbekistan TSO Başkanı Dr. Adham Ikramov ve Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er ile görüşme sağladı. Türkiye-Özbekistan iktisadi ilişkilerini geliştirme konusunun ele alındığı görüşmelerde işbirliği vurgusu yapıldı.

YENİ İŞBİRLİKLERİ

Yakın zamanda kurulan ve yönetim kurulu başkanlığına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun seçildiği Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) 5 Türk delegeden biri olarak görev alan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Türkmenistan ve Özbekistan arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişmesini önemsediklerini söyleyerek, ‘’ Hedefimiz ülkeler arası yeni başarı hikayeleri, yeni işbirlikleri oluşturmak.’’dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.