Hava Durumu

:

:

:

Ruhi Koçak: OSB’de 15 Bin Kişi İstihdam Edilecek

14 Eylül 2021 Salı 13:55

SONMANŞET.COM- 2017 yılında kurularak tüzel kişiliğine kavuşan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım kararı alıp, arsa tahsisi yapılan firmalar istihdam için de kolları sıvadı. Yatırımcı firmalardan BİM Tarsus OSB'ye kuracağı tesis için istihdam arayışına girdi.

Ruhi Koçak: OSB’de 15 Bin Kişi İstihdam Edilecek

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- 2017 yılında kurularak tüzel kişiliğine kavuşan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım kararı alıp, arsa tahsisi yapılan firmalar istihdam için de kolları sıvadı. Yatırımcı firmalardan BİM Tarsus OSB’ye kuracağı tesis için istihdam arayışına girdi.

Tarsus OSB Başkan vekili ve TSO Başkanı H. Ruhi Koçak, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Yatırımcılar Derneği’nin ortaklığında kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde mutlu sona doğru yaklaşıldığını belirterek,  2017 yılında tüzel kişilik kazanıp aldığı ciddi taleplerle çok hızlı bir şekilde ilerleyen ve şu anda yaklaşık 150 yatırımcı ile yüzde 80 doluluk oranına ulaşan Tarsus OSB’de doğrudan 15 bin kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Tarsus OSB’nin proje ortaklarından aldığı güç ve ortak sinerji ile çok hızlı yol aldığını ve gelinen kısa sürede yatırımcıların cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti. Sanayicilerden halen de ciddi talepler almaya devam ettiklerini, Tarsus OSB’de artık son viraja girdiklerini, yatırımcı firmaların istihdam arayışı içinde olduğunu belirten Koçak, “Öncelikle sanayicilerimize bizi tercih ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Kurmakta olduğumuz OSB’miz artık meyvelerini veriyor. Biz bir taraftan alt yapı çalışmalarımızı yaparken firmalarımız da inşaat yatırımlarını koordine ediyor, istihdam planlamalarını yapıyor. Yaptığımız çalışmaların meyvesini artık topluyoruz. Bu gerçekten sevindirici. OSB’de gıda, ambalaj, metal ve tekstil sanayi başta olmak üzere her sektör grubundan yatırımcımız var. Büyük yatırımcılarımızdan BİM kuracağı depo ve paketleme tesisleri için start verdi ve istihdam arayışına başladı. Firma İŞKUR işbirliğiyle personel istihdamı yapacak. Diğer yatırımcılarımız da planlamalarını yapıyor.’’diye konuştu.

Koronavirüs sürecinde Tarsus OSB’nin arazi satışları arttı” ifadesini kullanan Başkan Koçak,

“Pandemi döneminde ekonomide yaşanan duraksamaya rağmen bu süre zarfında Tarsus OSB’ye ilgi daha da arttı. OSB’yi hayata geçirdiğimiz alanın lojistik kolaylığı, arazinin uygunluğu ilgiyi çok daha fazla cazip hale getirdi” diye konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.