Hava Durumu

:

:

:

Ozan Varal: “Biz biliyoruz ki seçim sandıkta kazanılır”

10 Haziran 2022 Cuma 14:09

SELAHATTİN ÖZBOZKURT SONMANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Örgütü, seçim süreciyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Mersin genelinde 4.sü düzenlenen ‘Seçim Güvenliği Bilgilendirme Toplantıları'nın Tarsus bölümü, Belediyesi nikah salonunda partililerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Ozan Varal: “Biz biliyoruz ki seçim sandıkta kazanılır”

SELAHATTİN ÖZBOZKURT 

SONMANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Örgütü, seçim süreciyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Mersin genelinde 4.sü düzenlenen ‘Seçim Güvenliği Bilgilendirme Toplantıları’nın Tarsus bölümü, Belediyesi nikah salonunda partililerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

CHP Mersin İl Başkanı Av. Adil Aktay, İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, partili yöneticilerden Mahmut Özküçük, Av. Burcu Düzen ve Hülya Midem’in divanda yer aldığı bilgilendirme toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

CHP geçmiş dönem Mersin Milletvekili Ali Oksal, geçmiş dönem Tarsus Belediye Başkanlarından Bedrettin Sarpkaya ile eski dönem ilçe başkan ve yöneticilerinin de katılım gösterdiği toplantıya, Belediye Meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, Kadın Kolları ile Gençlik Kolları yöneticileri ve partililer de iştirak etti.

‘Bizim en önemli gündemimiz seçim’

Türkiye’de gündemin çok hızlı şekilde değiştiğini belirten CHP Mersin İl Başkanı Av. Adil Aktay, toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Ama bizim en önemli gündemimiz seçimdir. Önümüzde ki seçimde, tamamen Recep Tayyip Erdoğan’a göre uyarlanan rejimden kurtulacağız. Biz, Kuva-i Milliyeciler olarak millet iktidarı üzerinde hiçbir iktidarı tanımayacağız. Seçim günü karşılarında halkı bulacaklar. Adil ve dürüst bir seçim yapılması için bu görev en çok bizlere düşmektedir.

Herkes üzerine düşeni yapacak ve bu seçimi mutlaka kazanacağız. Hiçbir yapının seçimin güvenliğini tehlikeye düşürmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

“Halkımızın desteğini istiyoruz”

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal ise seçim güvenliği konusunda en önemli unsurun muhalefetin ve demokrasi güçlerinin olduğunu kaydederek, “Seçim güvenliğini sağlamak her ne kadar iktidarların görevleri arasında sayılıyorsa da, bu konuda yargı organı görevlendirilmiş olsa da asıl görev muhalefet partilerine ve demokrasi güçlerine düşüyor.

Hele Türkiye gibi bir ülkede, yani son seçimlerin neredeyse tamamının büyük şaibeler altında gerçekleştiği bir ülkede yargıdan ve iktidardan seçim güvenliğini beklemek büyük bir saflık olmuş olur. Bundan önceki bütün birikimleri dikkate alarak şimdiden hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Bu konuda halkımızın desteğini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Türkiye’yi aydınlık günlere birlikte taşıyacağız”

Son yerel seçimde partisinin aldığı başarılı sonuçlara vurgu yapan CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Nasıl ki 31 Mart 2019 seçimlerinde kentimize baharı getirdiysek şimdi Türkiye’yi aydınlık günlere birlikte taşıyacağız. Sandık kurulu üyelerimizle, avukatlarımızla, müşahitlerimizle, bilişim sorumlularımızla, okul sorumlularımızla biz seçime hazırız!

Tek bir oyun dahi adil bir şekilde sandığa yansıması için gece gündüz çalışacağız, iktidarın hilelerine karşı direneceğiz, oy namustur düşüncesi ile sandığa gidecek yurttaşlarımızın güvencesi biz olacağız” dedi.

Tarsus’un her bölgesinden partililerin katılım gösterdiği gözlenen toplantı da birçok katılımcı söz alarak geçmiş deneyimlerini ve önerilerini sundu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.