Hava Durumu

:

:

:

Öğrenci-Medya Buluşmas Umut Sami Şensoy'da Yapıldı

17 Mayıs 2019 Cuma 13:34

SONMANŞET.COM- MEDYAD' ın düzenlediği 'Öğrenci-Medya Buluşması' etkinliği bu kez Tarsus İMKB Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi

Öğrenci-Medya Buluşmas  Umut Sami Şensoy'da Yapıldı

SONMANŞET.COM- MEDYAD’ ın düzenlediği 'Öğrenci-Medya Buluşması' etkinliği bu kez  Tarsus İMKB Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi

Tarsus Medya Mensupları Derneği MEDYAD’ ın düzenlediği 'Öğrenci-Medya Buluşması' etkinliğinin bir yenisi Tarsus İMKB Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Okulun konferans salonunda yapılan etkinliğe konuşmacı olarak  DHA Mersin Temsilcisi Mustafa Ercan, Tarsus Ekspres Gazetesi Kurucusu Mustafa Erdoğan, Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan'ın katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan okul müdürü Osman Kaçan, günümüzde medyanın öneminin giderek arttığını halkın haber alma ve bilgilenmesi bakımından Medya’nın göz ardı edilemeyeceğini söyledi ve etkinliği düzenleyen MEDYAD  Başkanı Okan çalışkan ile katılımcılara teşekkür etti.

Çalışkan, medyanın tarihçesini anlatarak konuşmasına başladı. Tarsus'daki gazetelerden ve gazetecilerden bahsetti. Sosyal Medya'nın gazetecilik mesleği ve basın üzerindeki etkilerine değinerek gençlerin sosyal medya kullanımı konusunda yaptıkları yanlışları sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Meslek hayatı boyunca yaşadığı bazı anıları ve hayat tecrübelerini paylaştı. Öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Başkan Okan Çalışkan “Basın büyük önder Atatürk’ün dediği gibi Milletin müşterek sesidir. Bizim için hayat haberdir, haber hayatın ta kendisidir. Artık sosyal medya gelişince herkesin elinde bir cep telefonu ile bir nevi gazeteci oldu. Ama önemli olan olaylara objektif bakmak, kötü yöne çekmeden verebilmektir. Siz değerli öğrenci kardeşlerimiz bizim geleceğimizsiniz. Türkiye Cumhuriyetinin sizin gibi değerli gençlere, genç beyinlere ihtiyacımız var. Basının biz yerel ayağındanız. Yerel basın olmazsa ulusal basın olmaz. Yerel basında her şeyi daha net ve objektif, daha geniş görebilir, okuyabilirsiniz. Ancak ulusal basında  taşra haberlerine yeterince önem verilmiyor. Bu nedenle herkes yerel medyaya sahip çıkmalıdır. Yerel medya sizlerin sesidir” dedi.

Tarsus Ekspres gazetesi  kurucusu ve başyazarı Mustafa Erdoğan ise konuşmasında, Tarsus’un gelişmesi için işadamları, siyasiler gibi basınında önemli rolü olduğunu söyledi ve siyasilerin seçildikleri kente yeterince hizmet vermediklerini söyledi. Tarsus’un gelişmesi için öncelikle dedikodudan vazgeçilmesini ve herkesin elini taşın altına koymasının gerekli olduğunu belirten Erdoğan “Sizler, her şeyi iyi öğrenin. Büyüklerinizi, öğretmenlerinizi ve memleketinizi sevin. Kararlı ve kendinize güvenli olun, disiplinli olun,. Çok çalışın ve büyük hedefler koyarak  o hedefe ulaşmak için gayret edin” dedi.

DHA Mersin Temsilcisi Mustafa Ercan da önce çektiği haber amaçlı fotoğraflardan bir slayt izleterek öğrencilere “Bulunduğumuz şehir bir cennet köşesidir. Bu güzel kentin, ilimizin kıymetini bilin. Ben 30 yıldır gazetecilik yapıyorum. Yazdığım haberleri objektif yazıyorum ve yorum katmıyorum. Bizler taraf değiliz ama taraf olan gazetecilerde var. Öğrenciler olarak  sizler araştırmacı olun, bilmediğiniz şeyleri öğrenin. Her şeye yorum yapmayın. Önce öğrenin, bilgi sahibi olun ondan sonra yorum yapın. Başarılı olabilmek ve daha üst seviyelere çıkmak için hep araştırın soruşturun ve kendinizi hayatın her alanında iyi yetiştirin. Bizler hayatın içindeyiz ve bunu fotoğrafla görüntülerle sürekli kaydedip mesleğimizi yapıyoruz, sizlere iyi haberler ulaştırmaya çalışıyoruz. Hayatta ne iş yaparsanız yapın o işi önemseyin ve severek yapın. O zaman daha başarılı olacaksınız” diye konuştu.

Son bölümde gazeteciler, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Konuşmalardan sonra Okul Müdürü Osman Kaçan, MEDYAD  Başkanı Okan Çalışkan ve konuşmacılar Mustafa Erdoğan ile Mustafa Ercan’a birer plaket verdi. Çalışkan da okul müdürü Osman Kaçan’a günün anısına bir Osmanlı tuğrası hediye etti.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.