Hava Durumu

:

:

:

Ocak Başkanından Seçer’e: Şarapçı Vahap, Sonun Harap

31 Aralık 2020 Perşembe 19:53

SONMANŞET.COM- Biz Beytülmal diyoruz, bunlar tüyü bitmemiş yetimin parasıyla şarap dağıtıyor!..Garibana çorba, siyasetçiye şarap layık gören bu zihniyetin kıdemli sarhoşları 1 ekmeği şarap çanağına doğramış, çorbayı ocakta unutmuş dibine tutturmuştur!..

Ocak Başkanından Seçer’e: Şarapçı Vahap, Sonun Harap

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in içinde Şarap bulunan yılbaşı için hazırlattığı hediyeler kamuoyunda büyük bir rahatsızlığa yol açarken, MHP İl Başkanı Gölgeli’nin sert açıklamasından sonra, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Çağrı Ünel, yaptığı yazılı açıklamada, “Şarapçı Vahap, Sonun Harap” suçlamasında bulundu.

Seçer’in içinde Şarap bulunan yılbaşı hediye kolisinin Mersin kamuoyunda büyük rahatsızlık yarattığını belirten Çağrı Ünel’in açıklaması aynen şöyle:

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in Meclis üyelerine ve İlçe Başkanlarına hediye olarak şarap yollaması Mersinlileri rahatsız etmiş ve haklı tepkilere neden olmuştur!..

Her meclis toplantısında borçlanma diye ağlayan, her fırsatta "Cumhur İttifakı bana iş yaptırmıyor, borçlanma yetkisi vermiyor" diye mızmızlanan bu hizmet kabızı zihniyetin herşey güllük gülistanlık da bir mey eksikmiş gibi şarap dağıtması Mersinlilerin aklıyla dalga geçmek değil de nedir? Mübarek kurban bayramında Toroslar'ın, Çamlıyayla'nın köylerine su vermeyen büyükşehir belediyesi, geçen yıl üniversitede prezervatif, bu yıl da meclis üyelerine ve ilçe başkanlarına şarap dağıtmaktadır.

Biz kimsenin yediğine içtiğine karışmıyoruz, herkes dilediğini yapar ancak bu kadar yapılması gereken hizmet varken bizim vergilerimizle siyasetçilere şarap dağıtılmasına da sonuna kadar karşıyız!..

Tazminatsız işten çıkışı planlayan, işsizlik maaşı alınmasını dahi engelleyen bu halk düşmanı sistem mühendislerinin sözde 'halkçılık' mumu yatsıya kadar bile yanmamış sönmüş gitmiştir!.. Seçer, izlediği kinci politika yüzünden, evine ekmek götüremeyen insanların ne yaşadığından haberdar mıdır? Haksız yere işinden ettiği binlerce gariban evine ekmek götüremezken şarap dağıtmak, bu memleketin derin hafızasına kapkara harflerle kazınmış, Mersin'i yöneten bu garabet yapının hanesine bir eksi daha kaydedilmesini sağlamıştır.

Biz memleket diyoruz, bunlar noel diyor.

Biz işçi - alın teri diyoruz, bunlar yoldaş - yandaş diyor.

Biz Beytülmal diyoruz, bunlar  tüyü bitmemiş yetimin parasıyla şarap dağıtıyor!..

Garibana çorba, siyasetçiye şarap layık gören bu zihniyetin kıdemli sarhoşları 1 ekmeği şarap çanağına doğramış, çorbayı ocakta unutmuş dibine tutturmuştur!..

Türk edebiyatının güçlü şairi Ziya Paşa’nın

"Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz

Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" sözü tam da bu durum için söylenmiştir!.. Bunların aklının erdiği, gücünün yettiği, gönlünün istediği budur!..

Mersinli hemşerilerimiz her şeyin farkındadır. Bu memleket sizi 'SEPET BAŞKAN' olarak hafızasına kazıyacak zamanı gelince de 'SEPETLEYİP' gönderecektir...

Mersin bizim şehrimiz, Mersin'e gönül vermiş, emek vermiş Mersin'de yaşayan ya da gurbette Mersin sevdası ile yaşayan herkesin şehri.

Sayın Seçer 24 Aralık'ta

Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde Noel kutlamalarına katılmıştır. Lütfen dikkat buyurunuz bu konuda en ufak bir eleştiri dahi almamıştır. Bilakis Türk devlet geleneğinin temsilde makamına yüklediği vazifeyi icra etmiştir. Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluk geleneği hakim olduğu coğrafyalarda farklı inançların bir arada yaşayabilme teminatı olmuştur. Şehrülemin sıfatının gereği de budur. Ancak kendi meclisinde Müslüman din adamı kimliği taşıyan meclis üyesine dahi şarap hediye ederek bir aymazlığın içerisine düşmüştür. Ayrıca meclis üyelerimiz içerisinde namazlarını eda eden ve İslam'ın haram kıldıklarından uzak durmaya çabalayan her partiden meclis üyeleri bulunabilir.

Dolayısıyla insanların inançlarına rağmen yapılan bu dayatma hem nezaketsizlik hem de emniyetsizliktir. Şehrülemine yakışmaz. Mersin'e hiç yakışmaz. Hiç kimse hiç kimseye bir tarz ya da inanç dayatamaz. Hele hele kendi beğendi ve kabul ettiğini temsil bütçesinden devletin zevki ve estetiği diye mecbur kılamaz.

Şarap hediyesinin arkasında adeta 28 Şubat dayatmalarının mayhoşluğunu hissettik. Vahap Seçer'i bulunduğu makamın ağırlığını taşımaya davet ediyorum. Yunan bayrağını çiğnemeyen Atatürk'ün çizgisinden bizi takip etsin. Ülkü Ocakları  Milletin kutsalını çiğnetmez!

Halk ile arasına uçurum koymuş, Milletin derdiyle dertlenmek varken; milletin parasıyla demlenmeyi tercih etmiş, sözde seküler - elit, özde rezil olan ve şu an Mersini yöneten bu zihniyeti kınıyoruz!.. Belediye bütçesinden yaptıkları bu absürt hediyeleşme merasimini asla kabul etmiyor ve bu memleketin asıl evlatları, asıl emekçileri olarak diyoruz ki "ŞARAPÇI VAHAP, SONUN HARAP".

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.