Hava Durumu

:

:

:

Nihayet..Pamukluk Barajı Yakında Su Tutmaya Başlıyor

30 Ağustos 2021 Pazartesi 14:12

SONMANŞET.COM- TARSUS ve Mersin'liler'in 50 yıllık rüyası ve hayali olan PAMUKLUK Barajı büyük bir aksilik olmadığı takdirde önümüzdeki Eylül ayı içerisinde su tutmaya başlayacak.

Nihayet..Pamukluk Barajı Yakında Su Tutmaya Başlıyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS ve Mersin’liler’in 50 yıllık rüyası ve hayali olan PAMUKLUK Barajı büyük bir aksilik olmadığı takdirde önümüzdeki Eylül ayı içerisinde su tutmaya başlayacak.

Alınan bilgiye göre yapımı 2013 yılının Ekim ayında bitmesi planlanmasına rağmen, çeşitli nedenlerle günümüze kadar sarkan Mersin’in Tarsus İlçesi Pirömerli mahallesindeki Pamukluk Barajında tünelin ışığı artık göründü.

2011 yılında temeli dönemin Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılımıyla atılan Pamukluk barajında su tutulmaya 2021 yılı Eylül ayında başlanıyor.

Barajın tam kapasite ile devreye girmesiyle Dekar Başına Bin 410 Tl gelir elde edileceği, üç ilçede 37 mahallede yaklaşık 185 bin dekar araziyi sulayacak.

13 Ağustos 2021 tarihli Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri 6. bölge müdürlüğü tarafından su tutulacak olması nedeniyle resmi yazı gönderilerek, “Söz konusu tarihten sonra çiftçilerin yeterli güzlük sebze meyve ekimlerinde sıkıntı yaşamaması için uyarıda bulundu.

DSİ’ce inşa edilen Pamukluk Barajında Eylül 2021 günü itibari ile su tutulmaya başlanılacaktır. Barajda su tutulması nedeniyle Pamukluk çayından gelen sular baraj gölünde tutulacağından Barajın mansabına su bırakılmayacak. Her hangi bir mağduriyet yaşanmaması için ikinci ürün (Güzlük) sebze dikimi konusunda daha hassas davranmaları, sulama suyu yetersizliğinden kaynaklanacak problemlerden kurumumuzun sorumlu olmayacağı bilinmelidir” denildi.

Pamukluk Barajının milli ekonomiye yıllık 260 milyon TL katkı sağlayacağı ve barajdan yılda 68 milyon kilowat saat enerji üretileceği kaydedildi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.