Hava Durumu

:

:

:

Mustafa Sarıgül: Yeni Marmara Mersin Olmalı

14 Ocak 2021 Perşembe 19:40

SONMANŞET.COM- TÜRKİYE Değişim Partisi Lideri Mustafa Sarıgül, Mersin İktidara Hazırlık Merkezi açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Mustafa Sarıgül: Yeni Marmara Mersin Olmalı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TÜRKİYE Değişim Partisi Lideri Mustafa Sarıgül, Mersin İktidara Hazırlık Merkezi açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Sarıgül: “Türkiye Değişim Partisi iktidarında, özgürlükleri kısarak değil genişleterek toplumsal barışı güçlendireceğiz. anlayışlı olacağız! uzlaşmacı, adaletli olacağız. tarih bizim muhalefette söylediğimiz sözleri değil, iktidarda ürettiğimiz projeleri yazacak” dedi.

Mersin’in vergide 6'ncı, ama yatırımda ilk 20'de olmadığını belirten Sarıgül, “Mersin'e bu haksızlığı ortadan kaldıracağız. Kentin, ulaşım ve altyapı sorunlarını derhal çözeceğiz. Mersin, dünya çapında bir deniz ve doğa turizmi merkezi olmalı. tüm taraflarla el ele verip mersin'in doğasını tüm dünyadaki yatırımcılara tanıtacağız. Traktörler hacizde, makineler icrada. yanlış tarım politikaları yüzünden bu ülkenin en bereketli topraklarını işleyen mersin çiftçisi hacizlerle icralarla uğraşıyor. Sanayi yatırımlarında yeni Marmara, Mersin olmalı. sanayide marmara trakya tıkandı, sanayici yer arıyor. neden sanayide yeni cazibe merkezi mersin olmasın” diye konuştu.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün konuşmasının tamamı şöyle;

“Türkiye Değişim Partimiz, Atatürk ilkelerini savunan, Cumhuriyetin değerlerini geliştirerek koruyan, evrensel hukuk kurallarına uyan, inançlara saygılı, laikliği yaşatan, üretimi destekleyen, emeği koruyan, hudut ve bayrak birliği diyen demokratik kitle partisidir.

Biz, hiç kimsenin sofrasından pay almaya gelmiyoruz! Biz, ülkemizin tüm insanlarına bereketli bir vatan sofrası kurmaya geliyoruz! Bu sofrada herkese yer olacak, bu sofrada herkesin karnı doyacak!

Türkiye Değişim Partisi iktidarında, ülkemizde barış dönemi başlayacak. Topluma, gençlere umut vereceğiz. İşsiz genç kalmayacak, okuluna maddi sıkıntılar yüzünden gidemeyen genç kalmayacak

Gençler, internete nasıl girerim diye düşünmeyecek, gençler yurt parasını nasıl veririm diye düşünmeyecek. Gençler gözünüz aydın! Değişim başlıyor sizin partiniz geliyor… Gelin, değişime ortak olun, gençler korkmayın derdinizi söyleyin, gençler korkmayın eleştirin çünkü artık Türkiye Değişim Partisi var.

Kadınlar, gözünüz aydın değişim başlıyor işsiz bir kadın kalmayacak, ekonomik sorunla boğuşan kadın kalmayacak. Türkiye Değişim Partisi iktidarında kadın cinayetlerine son vermek için gece gündüz çalışacağız. Değişim Kadınları gelin değişime ortak olun değişimi siz gerçekleştirin.

Türkiye Değişim Partisi iktidarında yurttaşlarımıza adaletli ve şefkatli davranacağız, ülkemizde; mutluluğu, güler yüzü, huzuru birlikte sağlayacağız.

MERSİN VERGİDE 6'NCI, AMA YATIRIMDA İLK 20'DE DEĞİL.

MERSİNLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPTIK

BAKTIK Kİ MERSİN İNSANIMIZIN BİRİNCİ SIRADAKİ EN BÜYÜK SIKINTISI ULAŞIM VE TRAFİK SORUNU. ŞEHİRDE YAŞAMA BİR KEYİF DEĞİL SIKINTI HALİNE DÖNÜŞMÜŞ. BİZ MERKEZİ HÜKÜMETİN TÜM GÜCÜNÜ RAYLI SİSTEMLERİN HIZLI YAPILMASI İÇİN DEVREYE SOKACAĞIZ. ŞEHRİN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK, ŞEHRİ CAZİP HALE GETİRECEĞİZ. KENTİN ALTYAPISI CİDDİ ŞEKİLDE SIKINTILI. ULUSAL BİR SANAYİ, TURİZM, TARIM, LOJİSTİK VE TİCARET MERKEZİ OLMAYA ADAY BİR KENTİN ALTYAPI SORUNLARINDAN DERHAL KURTULMASI GEREKİR. ÖTE YANDAN SAHİL ŞERİDİNDE  ÇEŞMELİ TAŞUCU OTOYOLU'NUN DERHAL BİTİRİLMESİ GEREKİYOR. AKDENİZ SAHİL ŞERİDİ BOYDAN BOYA OTOBANLA GEÇİLEBİLMESİ. ÇEŞMELİ, TAŞUCU OTOYOLU BİTİRİLMEDEN MERSİN'İN HEM TURİZME ENTEGRASYONU TAM YAPILAMAZ, HEM DE VATANDAŞLARIMIZIN İLÇELERE RAHAT ULAŞIMI SAĞLANAMAZ. MERSİN, ÜLKEMİZDE EN ÇOK VEREN 6'NCI ŞEHİR KONUMUNDA, FAKAT AYNI SEVİYEDE DESTEK GÖRMÜYOR. İLK 20'YE GİRMİYOR. BÖYLE ŞEY OLMAZ. MERSİN'E BU HAKSIZLIĞI ORTADAN KALDIRACAĞIZ. KENTİN, ULAŞIM VE ALTYAPI SORUNLARINI DERHAL ÇÖZECEĞİZ.

MERSİNE ACİL TURİZM EYLEM PLANI YAPILMALI. MERSİN'İN SAHİL ŞERİDİ 321 KİLOMETRE.

BUNUN 148 KİLOMETRESİ DOĞAL KUMSAL. BU MUAZZAM BİR TURİZM POTANSİYELİ DEMEK.

MERSİN'DE 6-7 TANE TURİZM BÖLGESİ VAR AMA BURALARA YATIRIMCI ÇEKİLEMEMİŞ.

OYSA MERSİN, DÜNYA ÇAPINDA BİR DENİZ VE DOĞA TURİZMİ MERKEZİ OLMALI. TUM TARAFLARLA EL ELE VERİP MERSİN'İN DOĞASINI TÜM DÜNYADAKİ YATIRIMCILARA TANITACAĞIZ. ÇOK CAZİP TEŞVİKLER VEREREK, MERSİN'DE TURİZMİ ANA SEKTÖRLERDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ. BEN ŞİŞLİ'Yİ CAZİBE MERKEZİ YAPARKEN BUNUN NASIL YAPILACAĞINI BİZZAT YAŞADIM. EĞER İYİ BİR VİZYON ÇİZİP YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇARSANIZ,MERSİN HIZLA TURİZM YATIRIMLARINA ÇEKER. MERSİN'DE TURİZM DOĞRU YÖNETİLİRSE, TEK BAŞINA MERSİN'İ BESLEYECEK KADAR BÜYÜK BİR SEKTÖRE DÖNÜŞÜR. HEMEN HIZLA YAPILABİLECEK İŞLERDEN BİRİ KRUVAZİYER TURİZMİNİ MERSİN'E ÇEKMEKTİR. DÜNYA ŞİMDİ PANDEMİ'DEN ÇIKIŞ SONRASINI PLANLIYOR. KRUVAZİYER TURİZMİ YENİDEN CANLANACAK. ŞİMDİDEN MERSİN'İ BUNA HAZIRLAYIP KRUVAZİYER ŞİRKETLERİNİ DAVET EDİP, ONLARIN MERSİN'İ KULLANMASI İÇİN HERTÜRLÜ DESTEK VE TEŞVİĞİ VERMELİYİZ.TOPRAĞI İŞLEYEN, ÜRETEN, ALIN TERİ AKITAN ÇİFTÇİ 10 LİRANIN 1 LİRASINI ALIYOR. MERSİN'İN BEREKETLİ TOPLARINDA ZENGİNLİK YATIYOR. AMA BU VERİMLİ TOPRAKLARDA EKİP BİÇEN İNSANIMIZ ÇOK SIKINTILI. BİR BAKIYORSUNUZ RUSYA DOMATES, BİBER ALIMINI DURDURUYOR, ÇİFTÇİMİZ BÜYÜK SIKINTIYA GİRİYOR. NARENCİYE'YE BAKIYORSUNUZ, BAHÇEDE 1 LİRA, 1,5 LİRA OLAN KİLO FİYATI MARKETTE 10-12 LİRAYA ÇIKIYOR. TÜRKİYE'NİN NARENCİYE ÜRETİMİN YÜZDE 25'İ BU TOPRAKLARDA YAPILIYOR. AMA SİZ NARENCİYE ÇİFTÇİSİNDE ZENGİNLİK, MUTLULUK GÖRÜYOR MUSUNUZ? DAHA GÜN AĞARMADAN, SABAH SAAT 4'TE EVİNDEN ÇIKIP HASADA GİDEN NARENCİYE ÇİFTÇİSİ SIKINTILAR İÇİNDE KIVRANIYOR. BÖYLE DÜZEN OLMAZ. ÇİFTÇİSİNİ EZEN SİSTEM OLMAZ. BİZ ALIN TERİNİN, EMEĞİN, TOPRAĞI İŞLEYENİN YANINDA OLACAĞIZ. ÇİFTÇİSİNİ SAHİPSİZ BIRAKAN TOPLUM AÇLIĞA MAHKUM OLUR. TRAKTÖRLER HACİZDE, MAKİNELER İCRADA YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI YÜZÜNDEN BU ÜLKENEN EN BEREKETLİ TOPRAKLARINI İŞLEYEN MERSİN ÇİFTÇİSİ HACİZLERLE İCRALARLA UĞRAŞIYOR. MERSİN ÇİFTÇİSİ BORCUNU ÖDEYEMEYECEK DURUMA GELDİ. ÇİFTÇİNİN EKMEK TEKNESİ TRAKTÖRLER, TARIM ALETLERİ HACZEDİLİYOR. ÇİFTÇİNİN TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNE BORÇLARI, ZİRAAT BANKASINA BORÇLARI SADECE ONLARIN DEĞİL, BU ÜLKEDE SORUMLULUK SAHİBİ HERKESİN BORCUDUR. BUGÜN YÜZBİNLERCE MERSİN ÇİFTÇİSİ BAŞKA BİR İŞ BULSA DERHAL TOPRAĞI BIRAKACAK HALE GELDİ. KÜÇÜK ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI SİLİNMELİ. ONLARA DESTEK OLMALIYIZ. DESTEK OLMALIYIZ Kİ TOPRAĞI İŞLEMEYE ÜRETMEYE DEVAM ETSİNLER. OCAKTA SEL, ŞUBATTA DON, MARTTA DON, MAYISTA SICAK POYRAZLA MÜCADELE EDİYOR ÇİTFÇİ. KISA VADELİ, GÜNLÜK POLİTİKALARLA TARIMI İŞİ YÜRÜTÜLEMEZ. İYİ BİR ÜRETİM PLANLAMASI YAPIP, ÇİFÇİNİN ÖNÜNDEKİ 10 YILI GÖRMESİNİ SAĞLAMALIYIZ Kİ, NE EKİP BİÇECEĞİNİ BİLSİN.BİLİYORUZ Kİ, TARIM YOKSA, GIDA YOK. ÇİFTÇİ YOKSA, HAYAT YOK. TARIMDA İTHALATI TARIM BAKANLIĞIMIZIN DA, DEVLETİN AKLINDAN ÇIKARIP ATMAK LAZIM. BÖYLE BEREKETLİ TOPRAKLARIMIZ, BÖYLE ÇALIŞKAN ÇİFTÇİLERİMİZ VARKEN HALA TARIMDA İTHALATA YOL VERMEK, BU ÜLKEYE BÜYÜK BİR HAKARETTİR.

MERSİN BİR LOJİSTİK ÜSSÜ OLMALIDIR. MERSİN'İN LİMANI, ÇUKUROVA HAVALİMANI VE HIZLI TREN HATTI BİR BÜTÜN HALİNDE ELE ALINMALIDIR. ULUSLARARASI MERSİN LİMANI DÜNYANIN ÖNEMLİ BİR LİMANLARINDAN BİRİ. BU LİMANIMIZI YETERİNCE DEĞERLENDİREMİYORUZ. LİMANIMIZI ÇOK MODERN SİSTEMLERLE ÇOK İYİ ÇALIŞIR HALE GETİRMELİYİZ. SAHİLDE DÜŞÜNÜLEN KİMSAYAL ÜRETİM YATIRIMLARI İKİNCİ BİR LİMAN PROJESİNE ENGEL OLMAMALIDIR. ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI BİR ÇOK YERDEKİ HAVALİMANLARI GİBİ BOŞ KALMAMALIDIR. BUNUN İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK İYİ BİR LOJİSTİK PLANLAMA YAPILMALIDIR. ÖTE YANDAN MERSİN-GAZİANTEP HIZLI TREN HATTI PROJESİNİ DE MUTLAKA HATAY, ŞANLIURFA, DİYARBAKIR, ADIYAMAN, SİİRT, MARDİN GİBİ GÜNEYDOĞU İLLERİMİZE KADAR GENİŞLETMEMİZ GEREKİYOR. BU HATTIN İHALESİ YAPILDI AMA ŞİMDİDEN HATTI GENİŞLETME ÇALIŞMALARINA BAŞLAMALIYIZ. İŞTE O ZAMAN GERÇEKTENTEN BU TREN HATTI BÖLGEDEKİ TİCARETE CİDDİ YARAR SAĞLAR HALE GELİR.

LİMAN, HAVALİMANI VE HIZLI TREN PROJELERİ BİR BÜTÜNÜN PARÇALARI OLARAK ELE ALINMALI VE BİRBİRİNE EKLEMLENMELİ.

ŞİMDİDEN MERSİNİ KUZEYE DOĞRU, TAŞUCU SİLİFKE VE KARAMAN ÜZERİNDEN KONYA'YA BAĞLAYACAK HIZLI TREN HATTINI DA PLANLAMAK GEREKİR.

BUNLAR BİR BÜTÜN HALİNDE ELE ALINIRSA, DİYARBAKIRDA, GAZİANTEPTE ÜRETİLEN ÜRÜN TRENLE MERSİN LİMANINA KADAR GELİR VE TÜM DÜNYAYA SEVKEDİLİR.

İÇ ANADOLUNUN TARIMI, SANAYİSİ MERSİN LİMANI İLE DÜNYAYA AÇILIR.

SANAYİ YATIRIMLARINDA YENİ MARMARA, MERSİN OLMALI

SANAYİDE MARMARA TRAKYA TIKANDI, SANAYİCİ YER ARIYOR.

NEDEN SANAYİDE YENİ CAZİBE MERKEZİ MERSİN OLMASIN.

BUGÜN ARTIK MARMARADA, TRAKYADA NEREDEYSE SANAYİ TESİSİ YAPACAK YER KALMADI.

BU BÖLGELERİMİZDE YATIRIM MALİYETLERİ ÇOK YÜKSELDİ.

SANAYİCİMİZ ARAYIŞ İÇİNDEYKEN MERSİN'İ HIZLA SANAYİCİNİN GÜNDEMİNE GETİRMELİYİZ.

MERSİN ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZ, TARSUS YENİ MARMARA OLABİLİR.

LİMANIN YANIBAŞINDA BİR ŞEHİR NASIL SANAYİNİN KALBİ OLMAZ, ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.

EĞER BUNLARI YAPMAZSAK TABİ Kİ İŞSİZLİĞİ YENEMEYİZ. BU KADAR İMKAN VARKEN, BU KADAR POTANSİYEL VARKEN, EĞER BUNLARI DEĞERLENDİRMEZ TABİ Kİ İŞSİZLİK OLUR. OYSA ÇÖZÜM UZAKDA DEĞİL. MERSİN'İN ÇARESİ MERSİN'DE. EĞER MERSİN'İNE GEREKEN İLGİ GÖSTERİLİRSE YATIRIM CENNETİNE DÖNÜŞÜR. İŞTE O ZAMAN GENÇLERİMİZ DE İŞ VE UMUDA KAVUŞUR. ESNAFIMIZIN DA KURTULUŞU DA BURADAN GEÇİYOR. YATIRIM OLACAK, SANAYİ OLACAK, TURİZM OLACAK, TİCARET OLACAK Kİ ESNAFIMIZ DA İŞ YAPSIN.

Türkiye Değişim Partisi, siyasetin dilini ve yapılış şeklini değiştirmeye geliyor.

Unutmayın; demokrasi uygar bir tartışma rejimidir. Kavga rejimi değil, barış ve insanlık rejimidir

Türkiye Değişim Partisi, ülkemizde kutuplaşmaya ve gerginliğe son verecektir

Anlayışlı olacağız! Uzlaşmacı, adaletli olacağız! Ülkemiz mutlu olacak.

Kardeşlerim; zor bir dönemden geçiyoruz sırt sırta omuz omuza verelim ülkemizin sorunlarını beraber çözelim unutmayın; güven veren inançlı bir parti yola çıktı geliyor. Halisane duygularla yola çıkıyoruz, omuzlarımızda büyük sorumluluk var, her günümüz ülkemiz için neler yapabiliriz diye düşünmekle geçecek Türkiye Değişim Partisi için önce ülke sonra parti.

Türkiye Değişim Partisi, alçakgönüllü heyecanlı sevgi dolu dinamik bir partidir çünkü kararlı güvenilir inançlı kadrolarla yola çıkıyoruz, çocuklarımızın geleceği için yollardayız. Allah’ım ömrünüze bereket gücünüze güç katsın, ayağınıza taş değmesin, yolunuz açık olsun.”

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.