Hava Durumu

:

:

:

Murat Kaya:Coğrafi İşaretli Ürünlerimizi Korumak Görevimizdir

09 Ekim 2021 Cumartesi 19:56

SONMANŞET.COM- Başkan Murat Kaya yaptığı açıklamada, Coğrafi işaret ile tescilli ürünlerin üretici ve tüketici açısından önemli bir ticaret potansiyeli oluşturduğu belirterek, bu ürünlerin bulunduğu coğrafyaya, iklime, kültüre veya üretim tarzına ilişkin farklı özellikler taşıdıklarını kaydetti.

Murat Kaya:Coğrafi İşaretli Ürünlerimizi Korumak Görevimizdir

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, “Coğrafi işaretli ürünler bize kalan mirastır. Bu mirası korumak hepimizin görevidir” dedi.

Başkan Murat Kaya yaptığı açıklamada, Coğrafi işaret ile tescilli ürünlerin üretici ve tüketici açısından önemli bir ticaret potansiyeli oluşturduğu belirterek, bu ürünlerin bulunduğu coğrafyaya, iklime, kültüre veya üretim tarzına ilişkin farklı özellikler taşıdıklarını kaydetti.

Coğrafi işaretli tescilli ürünlerin, tüketicinin öncelikli tercihlerinden olduğunu vurgulayan Kaya, coğrafi işaret taşıyan ürünlere yönelik talebin giderek arttığına dikkat çekerek, “Tarsus orjinli ve menşei coğrafi işareti ile Türk Paten Kurumu tarafından 345 no’da tescilli Tarsus Sarıulak Zeytini ve 767 no’da tescilli Tarsus Sarıulak Zeytinyağı önemli bir ticaret potansiyeli oluşturacak ve bölgede gelir artışlarına neden olarak kalkınmayı destekleyecek iki ürünümüz olarak hasat ve imalat sezonuna başlanmıştır” dedi ve açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yaşadığımız pandemi süreci üretimde güven sağlayabilen ürünlere ilgiyi artırdı. Tüketici, hızlı ve garantili tedarik avantajının yanı sıra kolay ulaşılabilir ve denetlenebilir güvenli üretimiyle, öne çıkan üretici ve tedarikçileri seçer hale geldi. İnsanlar artık her gıdaya aynı yaklaşmıyor. Belirli standardı, kalitesi olan gıdalar tercih ediliyor.  Bu noktada 345 no’da tescilli Tarsus Sarıulak Zeytini ve 767 no’da tescilli Tarsus Sarıulak Zeytinyağı ürünlerimiz için oluşan fırsatı değerlendirmeliyiz. Üreticimize, tüketicimize diyoruz ki; coğrafi işaretli ürünlerimizi koruyalım, üzerinde coğrafi işaret logo ve amblemi olan, üretimi ve üreteni belli olan coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini ve Tarsus Sarıulak Zeytinyağı’mıza sahip çıkarak bölge ekonomisine katkımızı sağlayalım. Coğrafi işaretli ürünlerimiz bizim zenginliğimiz, milli değerlerimiz. Bu mirası korumak hepimizin görevidir.”

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.