Hava Durumu

:

:

:

Mezitli Belediyesinin Dev Tesislere Muhteşem Açılış

04 Aralık 2017 Pazartesi 09:37

SONMANŞET.COM- 2017'yi proje hizmet yılı ilan eden Mezitli Belediyesi, bütçesinin yarısına denk gelen projelerini, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının da katıldığı dev bir törenle vatandaşlarla buluşturdu.

Mezitli Belediyesinin Dev Tesislere Muhteşem Açılış

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET GAZETESİ- 2017’yi proje hizmet yılı ilan eden Mezitli Belediyesi, bütçesinin yarısına denk gelen projelerini, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının da katıldığı dev bir törenle vatandaşlarla buluşturdu. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarının yanı sıra CHP Mersin Milletvekillerinin de bulunduğu tören şenlik havasında geçti.

Yapımı tamamlanan Açık Hava Tiyatrosu, Kafe Kütüphane ve Cumhuriyet İlkokulu’nun (Taş Mektep) açılışı ve 2018 yılı içerisinde tamamlanması öngörülen belediye hizmet binası, Kültür Merkezi, Aktif Yaş Alma Merkezi, Gençlik Merkezi, Kafe Kütüphane’nin temel atma törenini büyük coşku içerisinde yapıldı. Büyük coşku içerisinde geçen açılışta ışık ve görsel şovlar büyük ilgi çekerken, alanı dolduran binlerce kişi coşkuya ortak oldu.  Çevrede bulunan apartmanlara boydan boya asılan dev Türk ve Atatürk bayrakları büyük ilgi çekti.

Törende konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, açılışı yapılacak yerler hakkında bilgiler verdi.

Mezitli’nin onur gününü yaşadıklarını vurgulayan Tarhan, “Halkımız için yaptıklarımızı halkımızla birlikte açıyoruz. Mersin’e her gelişinde Mezitli’yi de ihmal etmeyen Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, kentimize değer katacak projelerimizi açmak için bizimle birlikte oldu. Bizi onurlandırdıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Göreve geldiği andan itibaren planlı ve özverili bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “İlk yılımızı güven yaratma, tasarruf ve planlama, ikinci ve üçüncü yılımızı kadın, gençlik sanat ve spor odaklı projeler, dördüncü yılımızı da yatırım yılı ilan ettik. Başka bir onur duyacağımız şey ise yaklaşık 50 milyon lira yatırımla yaptığımız bu projelerimizi hiç borç almadan kendi kaynaklarımızla yapmış olmamızdır. Bu onuru birlikte yaşamamıza katkı sunan işçisinden idarecişsine, mühendisine kadar tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ve sizler Mezitli’nin Atatürkçü, aydın insanları. Bize güvendiğiniz için sizlere de sonsuz saygı ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Söz veriyorum hiçbir koşulda hiçbir kişiye rant sağlamadan halkın olanlı halkın hizmetinde tutarak daha yaşanır bir Mezitli için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. 2019’da Mersin Büyükşehir belediyesi ve tüm ilçelerimizi sosyal demokrat anlayışa kazandıracağımıza hiç şüphe yoktur” diye konuştu.

Daha sonra sahneye gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündeme dair açıklamalar yaptığı konuşmasında belediye başkanlarının halka hizmet için göreve geldiğinin altını çizdi. Mezitli Belediye başkanı Tarhan’a yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımıza iki talimat verdim. Bir, seçildiğiniz andan itibaren hiçbir ayrımcılık yapmadan bütün ilçe sakinlerini kucaklayın ve eşit hizmet götürün. İki, harcadığınız her kuruşun hesabını millete verin. Bu bizim için şereftir ve onurdur. Hemen hemen her yerde belediyelerimiz olağanüstü güzellikler ortaya koyuyorlar" ifadelerini kullandı.

Başkan Tarhan’ın konuşması esnasında alanı dolduran binlerce Mezitlili ‘Halkçı Başkan Neşet Tarhan’, ‘Mezitli Seninle Gurur Duyuyor’ şeklinde sloganlar attı.

2019 seçimi için de konuşan Kılıçdaroğlu, "2019 seçimlerinde en büyük iş kadınlara düşünüyor. Sizin sezgilerinize güveniyorum. 2019'da ya bir tek adam rejimine geçeceğiz ya da bir demokratik parlamenter sisteme geçiş yapacağız. Daha tek adam başlamadan bu hale geldik. Türkiye'yi bu çıkmaza sokmadan çıkarmamız gerekiyor. Bu bayrak altında beraber ve birlikte yaşamalıyız. Bu nedenle 2019'a giderken her kapıyı tek tek çalacağız. Her kadını tek tek ikna edeceğiz. O yüzden yük kadınların sırtında. Bu ülkede mücadeleyi kadınlarla birlikte götüreceğiz" şeklinde konuştu.

Temeli atılan noktalara canlı bağlantılar sağlandığı açılışta sahnede butona basarak açılış ve temel atıldığı törende Kadın Üretici Pazarı üyeleri, kadınlara yönelik her türlü şiddete karşı tepki amacıyla CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a turuncu kaşkol taktılar. Törende Mezitli Belediyesi Spor Okulu bünyesinde kurs gören minik balerinler protokole eşlik etti.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.