Hava Durumu

:

:

:

MESKİ Kuraklığa Karşı Önlemini Sürdürüyor

15 Mayıs 2021 Cumartesi 14:10

SELAHATTİN ÖZBOZKURT SONMANŞET.COM - MESKİ Genel Müdürlüğü, yürüttüğü kaptaj çalışmasıyla kaynak sularını koruma altına alıyor. Bu kapsamda, Mezitli ilçesi Kuyuluk ve Toroslar ilçesi Gözne Mahallesi'nde toplam 6 bin 350 metreküp su hacmine sahip 11 adet içmesuyu deposunun tadilat, temizlik ve rehabilitesi tamamlandı.

MESKİ Kuraklığa Karşı Önlemini Sürdürüyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM - MESKİ Genel Müdürlüğü, yürüttüğü kaptaj çalışmasıyla kaynak sularını koruma altına alıyor. Bu kapsamda, Mezitli ilçesi Kuyuluk ve Toroslar ilçesi Gözne Mahallesi’nde toplam 6 bin 350 metreküp su hacmine sahip 11 adet içmesuyu deposunun tadilat, temizlik ve rehabilitesi tamamlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu sağlamaya devam ediyor. Su kaynaklarını en uygun şekilde rehabilite eden MESKİ, bir damla suyun bile kaybolmasını engelliyor.

MESKİ, kaynak sularını en verimli şekilde kullanmaya devam ediyor

Küresel ısınmanın tüm dünyada etkisini artırmasıyla suyun canlılar için taşıdığı hayati önemi dikkat alarak hareket eden MESKİ, kayıp-kaçağı önlemenin yanı sıra kaynak sularını da koruma altına alıyor. Suyun debisini artırmak, suyun fiziksel/kimyasal bileşimini dışarıdan gelebilecek etkilerle bozmamak ya da kirlenmesini önlemek ve vatandaşlara devamlı su sağlamak amacıyla sürekli olan kaynak sularından yararlanan MESKİ, belirli yerlerde çeşitli yöntemlerle toplama (kaptaj) işlemlerine devam ediyor.

Yaylaların yaz aylarındaki olası su sıkıntısına çözüm üretiliyor

Yaz aylarında özellikle yayla kesimlerinde yaşanabilecek su sıkıntısının önüne geçmek için çalışmalarını hızlandıran MESKİ, Mezitli ilçesi Kuyuluk mevkiinde 4 adet toplam 4 bin 450 metreküp ve Toroslar ilçesi Gözne Mahallesi’nde 7 adet toplam 1900 metreküp su hacmine sahip içmesuyu depolarının tadilat, temizlik ve rehabilite çalışmalarını tamamladı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.