Hava Durumu

:

:

:

MESKİ Alo 185 Ekipleri İhbarları Anında değerlendiriyor

26 Nisan 2021 Pazartesi 21:37

NESLİHAN ÖZBOZKURT SONMANŞET.COM- Kent genelinde yürüttüğü altyapı çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ, vatandaşlardan gelen talepleri de hızla çözüme kavuşturuyor. Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesi 2697. Sokak'ta bulunan Enteroğlu 10 Sitesi sakinlerinden “Alo 185” Çağrı Hattı'na gelen su baskını şikâyetleri üzerine harekete geçen MESKİ ekipleri, hızlıca yağmursuyu çalışmalarına başladı.

MESKİ Alo 185 Ekipleri İhbarları Anında değerlendiriyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Kent genelinde yürüttüğü altyapı çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ, vatandaşlardan gelen talepleri de hızla çözüme kavuşturuyor. Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesi 2697. Sokak’ta bulunan Enteroğlu 10 Sitesi sakinlerinden “Alo 185” Çağrı Hattı’na gelen su baskını şikâyetleri üzerine harekete geçen MESKİ ekipleri, hızlıca yağmursuyu çalışmalarına başladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla site sakinlerinin yoğun yağışlar sonrası yaşadığı su baskını sorunu kısa sürede çözüme kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen talepleri hızlıca çözüme kavuşturuyor. “Alo 185” Çağrı Hattı’na bırakılan ihbarlardan yola çıkan MESKİ, yoğun yağışlardan dolayı sık sık su baskını sorunu yaşayan Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesi 2697. Sokak’ta bulunan Enteroğlu 10 Sitesi sakinlerinden gelen yoğun talepler üzerine harekete geçerek, başlattığı çalışmaları kısa sürede tamamladı.

MESKİ, Mersin’in Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli’den oluşan 4 merkez ilçesindeki çeşitli mahallelerde yağmursuyu hattı döşemesine devam ediyor. Yapım işi kapsamına alınan Batıkent Mahallesi’nde bulunan 2695., 26138. ve 2697. Sokaklara, 300 metre uzunluğunda Ø600 milimetre beton boru hattı ve yağmursuyu ızgaraları döşendi. MESKİ ekiplerinin çalışmaları sayesinde Enteroğlu 10 Sitesi sakinlerinin yoğun yağışlar sonrası yaşadığı su baskını sorunu kalıcı olarak giderildi.

“Büyük bir rahatlığa kavuşacağımızı düşünüyorum”

7 yıldır Batıkent Mahallesi Muhtarı olarak görev yapan Bahri Tuncer, her yağmur sonrası sel sorunu yaşadıklarını belirterek, “2697. Sokak ile 26138. Sokak civarında her yağmur olduğunda buraları sel basıyordu. Enteroğlu 10 binası yeni yapıldı. Bina aşağıda olduğundan, yağmur ve sel götürüsü olmadığından sağ olsun gerekli çalışmalarla yağmursuyu götürüsü yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Enteroğlu Apartmanı yöneticisi Jülide Altınöz ise, “Yağmur çiselese bile bizim sitenin içi oldukça su alıyordu. Yağmur biraz şiddetli yağsa depomuzu su basıyordu, alt kata kadar iniyordu. Aralık ayından bu yana muhtarımızın da Belediye Başkanımız’ın da yardımıyla sağ olsunlar bu sorunu 2 ay gibi kısa bir sürede çözdüler. Şimdi sadece asfaltımızın yapılması kaldı. Ondan sonra da büyük bir rahatlığa kavuşacağımızı düşünüyorum. Kendim ve apartman sakinleri adına emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.