Hava Durumu

:

:

:

Mesiad Başkanı Karboğazı’nın yatırımlara uygun hale getirilmesini istedi

23 Eylül 2019 Pazartesi 09:55

SONMANŞET.COM- MESİAD, kayak turizmi açısından Türkiye'nin en uygun bölgelerinden olan Karboğazı'nın turizme kazandırılması için çalışmalarına devam ediyor. Bölgeyi inceleyen MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Kentimizi her mevsim spor merkezi ve kış turizmi açısından marka haline getirecek bu bölgede yatırımların başlaması için çalışmalarımıza devam edeceğiz

Mesiad Başkanı Karboğazı’nın yatırımlara uygun hale getirilmesini istedi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- MESİAD, kayak turizmi açısından Türkiye’nin en uygun bölgelerinden olan Karboğazı’nın turizme kazandırılması için çalışmalarına devam ediyor. Bölgeyi inceleyen MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Kentimizi her mevsim spor merkezi ve kış turizmi açısından marka haline getirecek bu bölgede yatırımların başlaması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Akdemir ve Ali Can, Nisan ayına kadar yerde kalan yüksek kar miktarı ile kayak turizmi açısından önemli üslerden biri olabilecek Karboğazı Turizm Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.  Konuyu değerlendiren MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, bölgenin Mersin’e kazandırılabilmesi için alt yapı çalışmalarının bir an önce yapılmasını talep etti. Engin “Mersin’e 120, Adana’ya 100, Çukurova Bölgesel Havalimanı’na 80, Tarsus’a 60, Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi’ne 80, Niğde’ye 100 kilometre mesafede yer alan bu bölge; 2006 yılında turizm bölgesi ilan edilmesine rağmen, herhangi bir ilerleme kaydedilmemiştir” ifadelerini kullandı.

Uzun süreli sahada kalan yüksek kar kalınlığı ile Karboğazı’nın kayak turizmi açısından oldukça büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Engin, “MESİAD olarak uzun yıllardır buranın turizme kazandırılmasını bekliyoruz. Öncelikle ulaşım sorununun çözülmesi gerekiyor. 1/100 binlik planda işaretlenen bu turizm bölgesinde altyapı çalışmaları Mersin Büyükşehir Belediyesi tamamlanmalı, bölge yatırımlara uygun hale getirilmelidir. Yaklaşık olarak 11 kilometre yol, içme suyu, kanalizasyon, gözetleme kuleleri acilen yapılmalıdır. Yapımı tamamlanan Trafo ve elektrik iletim hatları 4 kilometre daha uzatılmalıdır.” dedi.

“YAZ-KIŞ SPOR MERKEZİ OLACAK”

Karboğazı Turizm Bölgesi’nin spor aktiviteleri için de önemli bir merkez olacağını vurgulayan Engin; “Palandöken ve diğer kış sporu bölgeleri gibi; kayak atlama sporlarının yapılabileceği eğim, kar miktarı ve geniş alanı içinde barındıran bölge, kentimizin yıldız tesislerine sahip olacaktır. Kentimize önemli gelir sağlayacak bölge; aynı zamanda binlerce istihdam sağlayacaktır. Günümüzün önemli gelir kaynaklarından olan futbol takımları, başka illerde ve ülkelerde kamp yapmaktadırlar. Yaz aylarında serin iklime sahip yerler arayan takımlar için Karboğazı ideal bir havaya sahip. Burada tesislerin yapılması ile onlarca futbol takımı kamp çalışmaları için burayı kullanacaktır. Yaylacılık faaliyetleri de son yıllarda gelişmeye başladı. Dağ otellerinin yapılması sayesinde; kamp ve yayla turizmi bu bölgede gelişecektir” ifadelerini kullandı.

“HEM ORTADOĞU ÜLKELERİ, HEM DE ÇEVRE İLLERİN TERCİHİ OLACAK”

Tesisleşme ve altyapı çalışmaları olmadığı halde her yıl binlerce kayakçının bölgeyi kullandığını kaydeden Engin, bölgenin dağcılık sporları ile uğraşan vatandaşların da uğrak noktası olduğunu belirtti. Engin;  “Kar kalınlığı bin 500 rakımda 120 cm, 3 bin rakımda ise 2 buçuk metreye ulaşıyor. Karboğazı, Türkiye’de hem yükseklik hem kar kalınlığı hem de kar erime süresinin uzun olması sebebiyle verimli bir kayak merkezi olabilir. Ortadoğu ülkeleri tarafından yoğun ilgi görmesini beklediğimiz bölgenin özellikle Adana, Niğde, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye bölgesini de kapsayan ortak turizm merkezi olabilir.” şeklinde konuştu.

Yaz aylarının son günlerinde bile kar ile karşılaştıklarını ifade eden Başkan Hasan Engin, bölgenin her mevsimde ayrı güzellikler barındırdığını, tarihi özelliklere sahip olduğunu, Kurtuluş Savaşı’nda önemli direnişlerin bölgede yaşandığına dikkat çekti.

Engin, yatırımcıların bölgeye gelmesi ve bölgenin tanıtılması için bir takım projeler hazırladıklarını ve bölgenin biran önce yatırıma uygun hale getirilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.